Duurzaam herinrichten Houthavens Amsterdam

KWS Infra bouwt in opdracht van de gemeente Amsterdam aan het duurzaam herinrichten van het maaiveld in de Houthavens in Amsterdam. Dit bestaat uit het bouw- en woonrijpmaken van de woonpercelen, kadeconstructies en diverse andere onderhoudswerkzaamheden. KWS Infra is marktleider in de wegenbouw en de productie van asfalt in Nederland. KWS maakt deel uit van Koninklijke VolkerWessels, een internationaal breed opererend concern dat actief is in alle vormen van bouwnijverheid.

Duurzaam vervoer

De Gemeente Amsterdam streeft naar vermindering van hinder en verbetering van de luchtkwaliteit. Dit vraagt om schoner en efficiënter transport op en rond het project. Daarom maakt KWS gebruik van elektrisch materieel zoals fietsen, scooters, een Goupil (elektrische auto) en golfkarretjes. Daarnaast parkeren de medewerkers hun auto’s bij de KWS keet aan de rand de de stad en rijden samen met het elektrisch materieel emissieloos naar de locatie.

Elektrisch materieel

Naast schoner en het slim vervoer maakt KWS gebruik van elektrisch materieel en waar dat niet mogelijk is maken ze gebruik van HVO. Om 16:00u wordt al het elektrisch materieel opgeladen tot 07:00 uur in de daarvoor speciaal ingerichte containers.

Wat heeft het voor KWS Infra opgeleverd

Met de Wattsun kan KWS Infra op locatie een multi-inzetbaar stroompunt realiseren voor zowel de schaftkeet, bekabelde materieelstukken als voor het bijladen van accu’s. Hierdoor kan KWS ongestoord en emissievrij op locatie de werkzaamheden uitvoeren.

Bekijk de video over de samenwerking tussen KWS Infra en Wattsun


Onze partners