Duurzaam vakantie vieren doe je zo!

Duurzaamheid is een van de belangrijkste dingen in onze maatschappij op dit moment. De duurzaamheid is natuurlijk belangrijk voor onze planeet en het milieu, maar ook voor onszelf als individu. Als we spreken van iets dat duurzaam is, bedoelen we dat het lang meegaat. We willen dat natuurlijk voor vrijwel al het goede in ons leven, zoals de planeet en onszelf. Als je op vakantie gaat kan je er op verschillende manieren voor zorgen dat je dit duurzaam doet. Dit betekent dat je op vakantie kan gaan met oog op het beschermen van onze planeet en je toekomstige zelf helpen. 

Luchtvaartmaatschappijen 

Er zijn een hele hoop luchtvaartmaatschappijen. Veel mensen kiezen allemaal een andere voor hun eigen redenen. Sommige kijken alleen naar de prijs, terwijl anderen juist een zo kort en comfortabel mogelijke vlucht willen. Als je duurzaam wilt reizen en de planeet een grote dienst wilt doen, is er nog iets waar je op kan letten bij het kiezen van je luchtvaartmaatschappij. Sinds een tijdje wordt er namelijk vermeld hoeveel CO2 uitstoot een vliegtuig heeft. Iedereen weet dat een hoge CO2 uitstoot erg slecht is voor ons milieu. Kies daarom voor een vliegtuig die zo min mogelijk CO2 uitstoot heeft. Op Luminablog kun je bijvoorbeeld verschillende vliegtuigen en luchtvaartmaatschappijen met elkaar te vergelijken. 

Stel een budget op

Naast onze planeet moet je natuurlijk ook voor jezelf zorgen. Het kan verleidelijk zijn om helemaal los te gaan op vakantie en met compleet lege zakken thuis te komen. Toch kan je genieten van een goede vakantie zonder jezelf in een financieel onwenselijke situatie te plaatsen. Je kan dit doen door vooraf alles al te plannen. Bekijk ver voor je vlucht alle hotels en zoek naar een hotel die de beste prijs/kwaliteit verhouding heeft. Ook kan je misschien niet elke dag naar een super luxe en duur restaurant op je reis maar naar de supermarkt en af en toe zelf iets thuis koken. Je kan dan met het bespaarde geld zelfs een hele activiteit doen en nog wat extra overhouden!

Plan je reis

Oog houden op je financiële situatie en rekening houden met de planeet is veel gevraagd. Sommige weten niet eens waar ze moeten beginnen met kijken en weten niet hoe ze de beste keuzes kunnen maken. Gelukkig heb je daarvoor de Nederlandse reisorganisaties. Je kan bij deze organisaties terecht zodat je hele reis voor je is ingepland. Je geeft je budget door, je voorkeur aan omgevingen en kan vragen aan de organisatie om je reis zo duurzaam mogelijk te plannen. Ze zijn er in gespecialiseerd om reizen te plannen rekening houdend met de behoeftes van klanten. Je kan daarom gerust al je wensen doorgeven en de reisorganisaties zullen de best mogelijke reis voor je plannen.

Onze partners