Duurzaam vakantiepark: Landal De Reeuwijkse Plassen

Bij Landal GreenParks kun je van meer genieten dan alleen een onbezorgde vakantie. Tegenwoordig kun je ook genieten van een duurzaam en een verantwoord verblijf. Het vakantiepark Landal De Reeuwijkse Plassen is inmiddels het duurzaamste vakantiepark van Nederland. Welke duurzame technologieën zijn er allemaal toegepast om dit te bereiken? En welke stenen dragen bij aan een beter klimaat?

Een positieve impact bij Landal

Bij Landal GreenParks krijg je niet alleen een positief vakantiegevoel. Het doel is namelijk om alle gasten een onvergetelijke vakantie te bieden mét een positieve impact op natuur en milieu. En om dat te bereiken, staat duurzaamheid volop op de agenda bij de vakantiepark aanbieder.

Landal Greenparks is al 4 keer op rij uitgeroepen tot het meest duurzame reismerk van Nederland. Het bedrijf investeert in de natuur en de directe omgeving van de parken. Er wordt gekeken naar de CO2-uitstoot, de klimaatimpact, het elektriciteitsverbruik en recycling.

Op alle 100 parken die het bedrijf in beheer heeft, wordt zoveel mogelijk gedaan om een klimaatneutrale vakantie aan te bieden. Zo worden grondstoffen steeds vaker hergebruikt, wordt het afval gescheiden, werkt Landal samen met klimaatneutrale bedrijven en worden er minder chemische middelen gebruikt. Ieder jaar doet Landal mee aan initiatieven zoals Earth Hour en de Boomplantdagen. En zo wordt uiteindelijk iedere dag een steentje bijgedragen aan het klimaat en aan het milieu.

Landal De Reeuwijkse Plassen

Landal De Reeuwijkse Plassen opende in 2016 haar deuren en is helemaal klaar voor de toekomst. Het park beschikt over 283 duurzaam gebouwde waterwoningen en het ligt midden in het Groene Hart. De woningen liggen stuk voor stuk aan het water en beschikken veelal over een aanlegplaats voor je boot. Een deel van de woningen bevindt zich zelfs ondergronds. Zo blijven de vertrekken in de zomermaanden lekker koel en in de winter blijft het behaaglijk warm. De bungalows hebben zonnepanelen, een uitstekende isolatie en het hele vakantiepark maakt gebruik van groene energie.

Landal De Reeuwijkse Plassen heeft zelfs haar eigen energienetwerk en als experiment wordt alle energie opgeslagen op het park. Inmiddels wordt 20% van de stroom zelf opgewekt en wordt de CO2-uitstoot gecompenseerd met gecertificeerde bosaanplant. Met de opgeleverde besparingen kon een investering worden gedaan aan warmtepompen en nu zijn de vakantiehuizen ongekend energiezuinig.

Op De Reeuwijkse Plassen kun je je elektrische auto opladen en het park beschikt over vijf laadstations. In de Parkshop kun je heerlijke lokale streekgerechten verkrijgen en bij het paviljoen Reeuwijkse Hout kun je een (h)eerlijk hapje eten. Landal heeft als doel om in 2030 helemaal klimaatneutraal te zijn en met vakantieparken als Landal De Reeuwijkse Plassen gaat dat helemaal de goede kant op.

Onze partners