Duurzaamheid is het nieuwe normaal

Tegenwoordig is het belangrijk dat nieuwe innovaties ook een positieve impact hebben in de maatschappij. Steeds meer mensen zijn namelijk waarde gaan hechten aan duurzaamheid. Eerst was dit voornamelijk iets waar activisten vol in op gingen, maar tegenwoordig wil het mainstream publiek dit ook. Wanneer je als bedrijf bijvoorbeeld laat zien dat je rekening houdt met de maatschappij en de mensen daarin, zorgt dat al snel voor meer tevredenheid en vertrouwen bij de klant. Niet iedereen die graag wil dat duurzaamheid belangrijker wordt heeft hetzelfde motief. Door de corona crisis is het wel allemaal een stuk meer naar voren gekomen, zo geeft bijvoorbeeld 4 op de 10 mensen aan dat ze een stuk duurzamer zijn gaan leven dan daarvoor.

Steden moeten ook meedoen met duurzaamheid

Waarschijnlijk zal in 2050 de wereldbevolking uit zo ongeveer tien miljard mensen bestaan. Hiervan zal zo ongeveer twee derde in een stad wonen en die steden moeten zich daarom gaan voorbereiden op de klimaatveranderingen die daarbij komen. Ook nu zie je al dat steden hiermee bezig zijn, zo adverteren ze bijvoorbeeld wat voor duurzame ontwikkelingen ze willen doen en mee bezig zijn en vragen ze mensen om te gaan beheerd beleggen in duurzame producten. Ook bedrijven in de steden spelen hier dan weer op in, kijk bijvoorbeeld naar de swapfiets of de dopper.

Duurzaamheid door data

Ook door middel van data kan je een stuk duurzamer gaan leven. Met de data die beschikbaar is kan je namelijk als bedrijf zijnde meer focussen op de duurzame aspecten welke mensen fijn vinden. Hierdoor zullen mensen eerder bij jouw bedrijf komen, aangezien jij rekening houdt met hun wensen op het gebied van duurzaamheid. Met behulp van artificial intelligence kunnen bedrijven dit nog meer uitpakken en zo ervoor zorgen dat al hun processen op een duurzame manier gedaan worden. Daarnaast worden er tegenwoordig ook blockchain technologieën gebruikt om de zogenaamde peer to peer markten mogelijk te maken. Hier kunnen mensen hun zelf opgewekte energie verhandelen waardoor er geen energie verloren gaat bij mensen die het zelf opwekken en er minder gebruikt hoeft te worden van de grotere bedrijven welke vaak niet volledig duurzaam handelen. Zo zijn er dus meer dan genoeg mogelijkheden om meer duurzaam bezig te zijn en gaan steeds meer bedrijven er ook mee bezig.

Onze partners