Duurzaamheid op een leuke manier onder de aandacht brengen? Zet dan de Escapebus in!

Het verduurzamen van onze energielevering is ontzettend belangrijk voor het behouden van een gezond klimaat. Maar hoe leer je mensen op een leuke en interessante manier meer over het onderwerp duurzame energie? Simpel! Door met de Escapebus van het om | nieuwe energie collectief er een spannend en competitief spel van te maken.

Een spannende activiteit op jouw evenement

Door de Escapebus in te zetten geef je een (extra) duurzaam tintje aan jouw evenement. Via het spel maakt men kennis met onderdelen uit de energietransitie, zoals duurzame energie opwekken, leveren en energie besparen.

De Escapebus is in te huren op zowel grotere als kleinere evenementen, zoals bedrijfsfeesten en markten, maar is bijvoorbeeld ook heel erg geschikt voor scholen, verenigingen en festivals. Het biedt je bezoekers een spannende activiteit, is een mooie manier om op een evenement duurzaamheid zichtbaar te maken en het werkt uitstekend als kennisinstrument.

Ga met elkaar de strijd aan tegen de stijgende temperatuur

De bus is in te huren voor een dagdeel, hele dag of meerdere dagen op iedere locatie in Nederland. Samen met een groep van minimaal 3 en maximaal 8 personen probeer je in ongeveer 30 minuten om uit de bus te ontsnappen. De hitte loopt op, tenzij jij samen met jouw team laat zien dat je duurzame kennis hebt. Zorg dus dat je duurzaam bezig bent, want zo voorkom jij opwarming van de aarde en ontsnap je op tijd uit de bus.

Interesse om de Escapebus in te huren?

In een hele dag kunnen ongeveer 10 groepen van maximaal 8 personen de uitdaging aangaan. De bus werd al ingezet door Triodos, Independer, de Bibliotheek Deventer, Energiemarkt Tilburg, Taste The Future, het Wellantcollege en vele anderen. Ook de bus inzetten? Doe dan hier een aanvraag.

De Escapebus is een initiatief van Zutphen Energie | om, één van de bijna 60 lokale energiecoöperaties binnen het om | nieuwe energie collectief. om | nieuwe energie doet het écht anders en is de enige landelijke energieleverancier zónder winstoogmerk. Alle energie wordt zelf lokaal opgewekt. Hoe meer mensen op deze manier energie afnemen, hoe meer duurzame energie erbij komt en hoe goedkoper de tarieven worden.

Niet iedereen is bekend met deze manier van energie afnemen en dat dit de makkelijkste manier is om je energieverbruik te verduurzamen. Daarom zet de Escapebus door middel van een spel mensen zelf even aan het roer om hen kennis te laten maken deze manier van opwekken en leveren, maar ook met mogelijke besparingen. De klimaatthermometer moet snel omlaag, voor het te laat is! Met dat idee verwerkt in een mobiele duurzame energie escape room hebben ze de Tauw prijs gewonnen. Mede dankzij Tauw Foundation, Provincie Gelderland, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen kon de Escapebus gerealiseerd worden.

Onze partners