Duurzaamheid op kantoor: 6 tips!

De groene revolutie heeft zijn weg gevonden naar kantoren. In deze blog delen we 6 praktische tips om duurzaamheid op kantoor te bevorderen, en het is eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld. Met een paar eenvoudige stappen kun je jouw kantoor groener maken. Je zou ook een risicoanalyse kunnen maken met de tools van trustbound.com/nl om erachter te komen waar de problemen zitten en hoe je dus oplossingen kunt bedenken om groener te worden. Duurzaam ondernemen is niet langer voorbehouden aan een kleine groep; tegenwoordig begrijpen we allemaal dat duurzaamheid van belang is, zelfs op kantoor. Of je nu al enkele stappen hebt genomen of nog meer wilt doen, met deze tips ben jij weer een stapje dichter bij een groener kantoor.

Kies voor groene stroom

Het verduurzamen van je kantoor begint met bewuste keuzes maken over je energieverbruik. Je kunt daarom overstappen op groene zakelijke energie, die wordt opgewekt uit hernieuwbare bronnen zoals zon en wind. Je hebt twee opties: je kunt zelf energie opwekken met zonnepanelen, of je kunt groene stroom kopen van een energieleverancier. Als je inspiratie nodig hebt bij het kiezen van een groene stroomleverancier, kun je eens kijken naar het onderzoek van de Consumentenbond.

Bedrijfspand isoleren

Wil je duurzaam zijn? Isoleer dan je bedrijfspand. Isolatie houdt warmte binnen, zodat je minder energie nodig hebt om het binnen comfortabel te houden. Dit bespaart niet alleen geld, maar is ook goed voor het milieu. Als je je eigen bedrijfspand hebt, denk er dan eens over om het dak, de vloeren, de muren en eventuele kieren te isoleren. Het is een investering die de werkomgeving duurzamer maakt.

Kies voor duurzaam papier

Je kunt je inzetten voor een groener kantoor door over te stappen op duurzaam papier. Gelukkig zijn er veel milieuvriendelijke kantoorbenodigdheden beschikbaar. Het gebruik van duurzaam papier is een eenvoudige maar doeltreffende manier om je impact op het milieu te verminderen.

Print groen

Een andere manier om duurzaam te zijn, is door te kiezen voor milieuvriendelijke toners en cartridges voor je printer. Deze opties zijn niet alleen goed voor het milieu, maar besparen je ook geld op de lange termijn.

Duurzaam meubilair

Met tweedehands meubilair ben jij een stuk duurzamer, of je nu één bureaustoel voor je thuiskantoor nodig hebt of gebruikte roldeurkasten voor je bedrijf wilt aanschaffen. Als ondernemer is het belangrijk om duurzaam te zijn en geld te besparen. Gebruikte meubelen worden grondig gecontroleerd en indien nodig gerepareerd, zodat ze er als nieuw uitzien, en dat allemaal voor een fractie van de kosten van nieuwe meubels. Ideaal, toch?

Milieuvriendelijke pennen

Wist je dat je zelfs met pennen een groen verschil kunt maken? Sommige pennen zijn gemaakt van gerecyclede PET-flessen en kan worden bijgevuld. Er zijn ook nog andere milieuvriendelijke schrijfwaren beschikbaar om je kantoor duurzamer te maken. Zoals je kunt lezen zijn er genoeg manieren om duurzamer te ondernemen. Dit waren slechts enkele voorbeelden, maar zo zijn er nog een heleboel meer. Begin vandaag nog met verduurzamen en denk aan de toekomst!

Onze partners