Duurzaamheidstips voor dagelijkse zaken

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in het leven van een bedrijf. Het beïnvloedt alles, van hoe je je producten verwerft, tot hoeveel afval je produceert en wat je werknemers in hun vrije tijd doen. Al deze dingen tellen op, en als ze goed worden gedaan, kunnen ze het milieu helpen. Een van de dingen die je kunt doen, is je laptop opbergen in een laptoptas die duurzaam is. Door een duurzame laptoptas te kopen, is de kans kleiner dat je deze hoeft te vervangen en dit minimaliseert de verspilling die bijdraagt aan het milieu.

Beleid en plannen voor zakenreizen bekijken

Reizen naar vergaderingen en evenementen is een noodzakelijk onderdeel van ondernemen. Je kunt echter meer doen om je ecologische voetafdruk te verkleinen door je reisbeleid te herzien en te beslissen hoe je toekomstige vluchten gaat boeken. Als je moet vliegen, zoek dan naar vluchten met de laagste ecologische voetafdruk door directe vluchten te boeken die minder brandstof verbruiken dan indirecte routes. Je kunt het aantal zakenreizen dat je maakt ook verminderen door middel van teleconferenties of videoconferenties in plaats van persoonlijk te reizen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je op een luchthaven strandt als er andere opties beschikbaar zijn. Zorg er ook voor dat je je meest waardevolle spullen, zoals je laptop, beschermt. Zorg ervoor dat je een duurzame laptophoes aanschaft die duurzaam is en niet vaak hoeft te worden vervangen.

Controleer je schoonmaakproducten

Er zijn veel manieren om je schoonmaakproducten te kiezen. Zoek naar biologisch afbreekbare en niet-toxische opties. Als je natuurlijke ingrediënten gebruikt, zorg er dan voor dat ze hernieuwbaar zijn. Als je producten hebt die veilig zijn voor het milieu en de mens, vraag jezelf dan af of ze ook veilig zijn voor huisdieren.

Stap over op energiezuinige verlichting

De voordelen van energiezuinige verlichting zijn duidelijk. Het bespaart je geld, minimaliseert je ecologische voetafdruk en vermindert de algehele impact van je bedrijf op het milieu. Het juiste type verlichting voor de taak is essentieel om deze doelstellingen te bereiken. Fluorescentielampen zijn bijvoorbeeld het meest geschikt voor commerciële keukens, waar ze kunnen worden gebruikt om gebieden voor voedselbereiding te verlichten. Halogeen werklampen zijn ook een uitstekende keuze voor gebruik in deze omgeving. Dit komt doordat ze veel licht geven zonder dat ze hoge eisen stellen aan elektrische systemen of hoge bedrijfskosten met zich meebrengen.

Betrek het hele team bij de duurzaamheidsdoelen

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen achter je duurzaamheidsdoelstellingen staat. Iedereen heeft een rol te spelen bij het bereiken van de doelen, en het is handig als ze zich bewust zijn van hun rol en bijdrage. Moedig teamleden aan om na te denken over hoe hun dagelijkse acties van invloed zijn op duurzaamheid en benadruk de voordelen van kleine veranderingen voor goede resultaten.

Onze partners