Duurzame kerstpakketten zijn populair

Steeds meer duurzame kerstpakketten verkocht

Het is een jarenlange traditie dat bedrijven en instellingen hun waardering laten spreken door medewerkers, relaties en klanten aan het einde van het jaar een kerstpakket aan te bieden. Op basis van de laatste trends worden er kerstpakketten samengesteld die het liefst uniek of verrassend zijn. Duurzame kerstpakketten worden hierin steeds populairder.

Met een origineel kerstpakket kun je als bedrijf of instelling richting je medewerkers, relaties en klanten niet alleen een blijk van waardering geven, maar ook een boodschap overbrengen. Als jouw bedrijf of instelling duurzaamheid belangrijk vindt, dan kun je dit uitstralen met het cadeau dat je weggeeft. Met het geven van een duurzaam kerstpakket draag je ook de duurzame missie van jouw bedrijf of instelling uit.

Duurzaamheid is een ruim begrip. Zo zie je allerlei titels en thema’s langskomen binnen het aanbod van kerstpakketten. Er zijn biologische kerstpakketten, fair trade kerstpakketten, groene kerstpakketten en kerstpakketten met streekproducten. In veel duurzame kerstpakketten vind je biologische en fair trade voedingsmiddelen. Zoals koffie, thee en chocolade, maar ook wijnen en bieren. Daarnaast zie je steeds meer producten die zijn gemaakt van groente of fruit die in de reguliere supermarkten niet worden aangeboden vanwege een ongewenst uiterlijk. Ze zijn te klein, te groot of passen niet in het standaard plaatje dat de consument heeft van het desbetreffende product. In plaats dat deze artikelen worden weggegooid, worden ze verwerkt in bijvoorbeeld een lekkere jam of wijn, wat natuurlijk heerlijk smaakt. Naast etenswaar vind je in duurzame kerstpakketten ook gebruiksartikelen. Dit kan gaan om fair trade serviezen, sieraden, een mooie rieten mand, drinkbekers of bijvoorbeeld een circulair kunstwerkje.

Ook goede doelen zijn inmiddels niet meer weg te denken in het aanbod van kerstpakketten. Door het eindejaarsgeschenk te combineren met een gift aan een goed doel, geef je als bedrijf ook een positief signaal af. Om het persoonlijker te maken kan de ontvanger vaak zelf kiezen uit een ruim aanbod van goede doelen.

Belangrijk bij wat je weggeeft is dat het verhaal achter het product klopt. Bijvoorbeeld dat iedereen in de productieketen een eerlijk loon heeft verdiend, dat de arbeidsomstandigheden in orde zijn. Maar ook onnodige verpakkingen zijn in geval van duurzaamheid uit den boze. Kortom, dat het kerstpakket is geproduceerd met respect voor mens, dier en milieu.

Onze partners