Duurzame kleding, nu ook meer voor mannen!

Duurzame mode wordt steeds populairder, ook voor mannen! Het is nieuw dat er nu merken zijn die zich speciaal richten op duurzame mannenkleding. De vrouwen hebben over het algemeen namelijk vaak meer aanbod. Dit artikel vertelt je meer over duurzame kleding en waar jij als man kan gaan shoppen.

Wat verstaan we onder duurzame kleding?

Duurzame kleding is kleding die is gemaakt met aandacht voor het milieu. Dit houdt in dat duurzame materialen worden gebruikt, zoals natuurlijke stoffen in plaats van synthetische, en dat het productieproces milieuvriendelijk is. Duurzame kleding kan ook verwijzen naar kleding die gemaakt is om lang mee te gaan. Zo is het kiezen voor een goed gemaakt kledingstuk dat niet zo vaak vervangen hoeft te worden een duurzamere optie dan het kopen van een heleboel goedkope wegwerpkleding. Het kopen van gebruikte of gerecyclede kleding is een andere manier om duurzaam met je mode om te gaan. Door bestaande kleding opnieuw te gebruiken, kunnen we de hoeveelheid afval van de mode-industrie verminderen. Kijk maar naar Vinted, het vintage platform van nu.

Waar vind ik duurzame mannenmode?

Er zijn steeds meer bedrijven die duurzame herenkleding maken, en naarmate de vraag naar dit soort kleding toeneemt, zullen er waarschijnlijk nog meer bedrijven op de markt komen. Een voorbeeld is twinlife.com, een mannenmodemerk voor de avontuurlijke stoere man. Ze hechten veel waarde aan inclusiviteit en duurzaamheid. Zo hebben ze maten van S t/m 4XL en wordt de kleding gemaakt van duurzame materialen. Andere duurzame mannenmode vind je bijvoorbeeld binnen duurzame collecties zoals de concious collecties van de H&M of kun je tweedehands gaan shoppen.

Kortom, de duurzame fashionwereld blijft zich ontwikkelen naar steeds meer duurzame merken, met ook meer keus voor mannen. Als we er allemaal duurzamer bijlopen maken we de wereld al een stukje mooier.

Onze partners