Duurzame offline marketing voor ondernemers

Consumenten zijn zich steeds meer bewust van het milieu en verwachten ook van bedrijven waar zij producten of diensten kopen dat deze op een duurzame manier werken. Groene marketing is belangrijk in de campagnes en reclamestrategieën van ondernemingen, groot en klein. Het draait niet alleen meer om de presentatie van een product, gebruikers kijken in toenemende mate naar hergebruik van materialen, ecologisch produceren en de oorsprong. Het kleinste detail kan voor consumenten het verschil maken om de ene organisatie over een ander bedrijf te kiezen.

Duurzame offline marketing wordt dus steeds belangrijker. Papieren marketinguitingen gedrukt op gerecycled papier en relatiegeschenken zoals katoenen tassen, doppers en thermoflessen die gepersonaliseerd worden in de huisstijl van een organisatie helpen aan een groene uitstraling. En door voor duurzame relatiegeschenken te kiezen, zal de naam van de organisatie breed uitgedragen worden in combinatie met een groene gedachte. Online drukkerijen zoals www.drukzo.nl bieden een breed assortiment milieuvriendelijke opties voor bedrijven.

Duurzame offline marketing voor ondernemers

Groei door duurzame marketing

Voor bedrijven die gebruik maken van milieuvriendelijke marketing, is het belangrijk dit ook te communiceren. Op deze manier kan groene marketing bijdragen aan het versterken van het imago van de organisatie. Door duidelijk te maken dat het bedrijf om het milieu denkt, wordt een authentiek beeld gecreëerd. Verder kan het bijdragen aan het laten groeien van een organisatie. De beste reclame is vaak nog steeds mond-tot-mondreclame en beoordelingen en meningen van klanten. Door naar huidige klanten duidelijk een groene uitstraling te communiceren, zullen zij dit ook doorgeven aan familie, vrienden en collega´s, die mogelijk ook tot de doelgroep van de onderneming behoren. Op deze manier kan er een sneeuwbal effect worden gecreëerd voor positieve groei.

Groen ondernemen

De keuze van de juiste marketingmaterialen om een groene uitstraling te communiceren, kan op inspelen op de emoties van potentiële klanten. Een intrinsieke gedachte die hierbij opgeroepen kan worden is dat een bedrijf dat aandacht schenkt aan het milieu ook aandacht schenkt aan haar klanten. Als een bedrijf een boodschap van duurzaamheid wil uitdragen, is het belangrijk dit toe te passen op alle bedrijfsprocessen – van productie, afvalverwerking, verpakking en ook marketing. Duurzaam ondernemen houdt niet op bij alleen kiezen voor gerecycled papier. Groen werken kan een voordeel ten opzichte van de concurrentie bieden. Natuurlijke hulpbronnen zijn schaars. Door te werken met gerecycleerde materialen, heeft een organisatie een voordeel in vergelijking met andere bedrijven die hier niet mee werken. Dit kan helpen om marktleider te worden en een grotere reputatie in de zakenwereld te verkrijgen.

Duurzame offline marketing kan, naast dat het gunstig is voor het milieu, ook bijdragen aan de groei van een onderneming en een positieve positie tegenover concurrenten.

Onze partners