Duurzame producten helpen bedrijven duurzamer te worden

De afgelopen jaren is er een sterke ontwikkeling bij bedrijven als het gaat om duurzaamheid en maatschappelijk ondernemen. Toch valt er nog een hoop te winnen op het gebied van inkoop, logistiek, marketing, grondstoffen en medewerkers.

Veel bedrijven nemen hun verantwoordelijkheid bijvoorbeeld op het gebied van kantooruitrusting. Ze gebruiken materialen die goed zijn voor de Mens, Natuur en Milieu. Daarnaast zie je een tendens waarbij bedrijven anders omgaan met hun medewerkers dan voorheen. Denk hierbij aan welzijn en ontwikkeling.

Door ook het inkoopbeleid op deze facetten aan te passen en leveranciers aan te sporen om dit beleid te volgen, ontstaat er een kettingreactie. Sommige bedrijven hanteren hierbij de SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen), om deze manier van zakendoen tastbaar te maken.

Deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen zijn in 2015 door de Verenigde Naties vastgesteld als de Wereldwijde duurzame ontwikkelingsagenda voor 2030. Ze worden gepromoot als de wereldwijde doelstellingen voor duurzame ontwikkeling. Er zijn in totoaal 17 doelstellingen om deze doelen te operationaliseren.

Simpele oplossingen en producten aanschaffen

Een mooi voorbeeld is VINK LISSE, een toonaangevende B2B-handelsmaatschappij voor kantoor-, bedrijfs- en magazijnuitrusting in Europa. Vink Lisse heeft een ruim assortiment met ruim 30.000 producten op het gebied van transport, opslag, bedrijf, kantoor en milieu. Van kantoormeubilair tot werkkleding, van kantoorbenodigdheden tot reinigingsproducten, Vink Lisse levert alles voor jouw bedrijf. Je kunt de artikelen bestellen via een catalogus, maar ook digitaal via de webshop.

Door simpele oplossingen aan te schaffen, bijvoorbeeld op het gebied van afvalbeheer, maak je zowel medewerkers als klanten bewust van de noodzaak om duurzaam te zijn en maatregelen te treffen. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat verduurzamen binnen een bedrijf, vaker leidt tot minder ziekteverzuim.

Dus door praktische oplossingen te installeren en slimme diensten te implementeren binnen jouw bedrijf, kun je snel en gemakkelijk een steentje bijdragen aan het welzijn van mensen, met oog voor de natuur en het milieu.

Onze partners