Duurzame ventilatie systemen

Duurzame ventilatie systemen Groene Zaken

Duurzame ventilatietechnieken en daarmee het beste uit je ventilatiesysteem halen. Je wil een gezond binnenklimaat, klimaatneutraal zijn, je wil duurzaam én in een comfortabel huis wonen. Het ventilatiesysteem in je woning is de basis. Samen met een goede isolatie naar een energiezuinige woning. Maar wel een gezellige!

Bij mechanische ventilatie worden ventilatoren gebruikt. De mechanisatie ventilator is geen natuurlijke ventilatie. De natuurlijke ventilatie voldoet echter in de meeste gevallen niet. Je zet nou eenmaal niet alles constant open zodat de wind de lucht kan verversen. De ventilatiebox ververst de vervuilde lucht binnen met de lucht die van buitenaf aangezogen wordt. Frisse lucht naar binnen en je kunt weer ademen. Nu moet dat op zo een manier gebeuren dat het duurzaam is. Zo weinig mogelijk verlies van warmte en toch een optimaal binnenklimaat in je huis.

Mechanisch afvoeren en natuurlijk toevoeren

Er zijn best een aantal soorten mechanische ventilatie. Draadloze, met behulp van een vochtsensor, mechanische ventilatie met afstandbediening en zelfs met warmtepomp. Daarom is mechanische ventilatie vergelijken aan te raden. Mechanische afzuiging, of ook wel centrale afzuiging genoemd, bestaat uit ventilatieroosters in ramen en luchtafvoeropeningen in plafonds die verbonden zijn aan een ventilatie box. Luchtverversing en luchtafvoer is op deze manier prima geregeld. Van belang is de ventilatiebox of de mv box goed in te regelen, op zo een wijze dat de juiste hoeveelheid lucht bij het juiste invoerrooster komt. De beste mechanische ventilatie is voor ieder gebouw verschillend. Het is ook afhankelijk van de manier waarop je woning geïsoleerd is en hoe de bouwkundige constructie in elkaar zit.

Vergelijken en energiebesparen

Mechanische ventilatie kopen is niet zomaar de beste mv box kopen. Welke ventilatiebox voor jou het meest geschikt is, kun je bepalen door mechanische ventilatie vergelijken. Daarnaast is het verstandig om het energieverbruik voor het ventileren te beperken, om de energie uit de ventilatielucht te hergebruiken en gebruik te maken van efficiënte ventilatiesystemen. Ventileer daar waar nodig is. Een gezond en prettig leefbaar binnenklimaat creëren is naast duurzaamheid en energiebesparing ook belangrijk. Met een mechanische ventilator bereik je een gezonde lucht in huis. Schone lucht is heel erg nodig in je woning. Fijnstof in huis veroorzaakt gezondheidsklachten. Een mechanische ventilatiebox is dan een uitkomst.

Onze partners