EasySwitch.nl en HomeQgo gaan samen werken aan duurzamer Nederland

Vanaf vandaag slaan vergelijkingssite EasySwitch.nl en verduurzamingsplatform HomeQgo de handen ineen om mensen te helpen bij het verduurzamen van hun huis. Door proactief te onderzoeken hoe mensen kunnen besparen door middel van energiezuinige oplossingen, willen de bedrijven het uitzoekwerk bij mensen uit handen nemen en zo de drempel verlagen om te investeren in duurzaamheid.

Besparen gaat verder dan energiecontracten vergelijken

Energie-expert Simon Schreuder van EasySwitch.nl: “Van oorsprong zijn we een prijsvergelijker van energiecontracten, maar we willen verder kijken. Een besparing stopt niet bij het vinden van de goedkoopste energieleverancier.” De vergelijkingssite speelt hiermee in op de energietransitie en de veranderende behoeftes bij klanten. “De interesse en aandacht voor duurzaamheid stijgt met de week. Steeds meer mensen kiezen voor duurzame energie, dus is het een logische stap om onze diensten op dit gebied uit te breiden. De samenwerking met HomeQgo sluit hier heel goed bij aan. We kunnen onze klanten nu ook zonder moeite helpen besparen op duurzame oplossingen. Met zonnepanelen help je niet alleen het milieu, maar ook je eigen portemonnee.”

Verduurzamen kan ook snel en eenvoudig

HomeQgo biedt sinds 2017 een platform dat mensen helpt met verduurzamen en energie besparen. “Met onze gratis tool kunnen wij op afstand een huisscan maken en precies zien op welke manieren een huis verduurzaamd kan worden, zonder dat er een adviseur langs hoeft te komen”, zegt Pepijn Post, directeur van HomeQgo. “Het proces is volledig online waardoor we het voor huiseigenaren goedkoper, sneller en eenvoudiger maken om te kiezen voor duurzaam. EasySwitch.nl spreekt de groep mensen aan die al actief bezig is met energie besparen. We willen deze groep laten zien hoe zij ook kunnen besparen op het gebied van duurzaamheid. Ons platform sluit qua timing goed aan bij de energietransitie en het langzamerhand verdwijnen van de traditionele cv-ketel. In 2025 willen we minimaal een miljoen huishoudens hebben verduurzaamd.”

Onze partners