Ecovat schaalt productie op naar nieuwe locatie in Oss

Udens bedrijf Ecovat verhuist haar productielocatie naar de Nieuwe Waterweg 1 in Oss. Het duurzame technologiebedrijf ontwikkelde een systeem voor opslag van duurzame energie. Door groei van het aantal te realiseren projecten was een grotere productiefaciliteit nodig. De ligging aan het water maakt de Osse locatie niet alleen aantrekkelijk voor transport, maar ook duurzaam.

Ecovat schaalt productie op naar nieuwe locatie in Oss

CO2 reductie bij transport en realisatie bouwprojecten

Voor veel bouwlocaties geldt dat ze gelegen zijn aan of in de buurt van water en bereikbaar per binnenvaartschip. Ook lopende bouwprojecten in het buitenland, zoals Duitsland en België, kunnen per schip worden beleverd. Voordelen van transport per water zijn de lagere kosten, maar ook een lagere C02-uitstoot. Een gemiddeld binnenvaartschip is geschikt voor transport van 1000 tot 1400 ton gewicht. Dat zijn tussen de 100 en 140 Ecovat prefab betonelementen per vracht. De C02-uitstoot van het transport kan hiermee tot 90% worden beperkt

Ecovat blog

Nieuwe stalen bekisting voor opschaling productie

Op de locatie zullen voornamelijk prefab betonelementen worden geproduceerd. Om dit proces op te kunnen schalen wordt een stalen bekisting gemaakt door Hendriks precon in Veenendaal. Door de nauwkeurigheid en vormvastheid van de mal, kan Ecovat straks drie prefab elementen per dag produceren. Eind september, begin oktober wordt gestart met de productie.

Meer informatie zie www.ecovat.eu

Onze partners