Een duurzamer bedrijf - Laten we beginnen met etiketten en verpakkingen

Het runnen van een bedrijf is een uitdaging omdat er veel bij komt kijken, waaronder milieu veiligheid. Terwijl de meeste bedrijven plastic gebruiken voor hun etiketten en verpakkingen, kun je in plaats daarvan etiketten bestellen met milieuvriendelijke materialen. Het duurzamer maken van je bedrijf heeft voordelen, waaronder verbeterde waarden, bijdragen aan milieu veiligheid en unieke branding. Een duurzaam bedrijf zet zich in voor verandering en schakelt over op duurzame alternatieven die minder energie verbruiken. Bovendien is duurzaamheid van toepassing in verschillende industrieën of bedrijfssectoren, zoals eten en drinken, reizen en transport, winkels, sport en nog veel meer.

Over duurzaamheid in etikettering en verpakking

Duurzaamheid is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je bedrijf. Het meest voorkomende voorbeeld is het gebruik van recyclebare verpakkingen. Je kunt milieuvriendelijke verpakkingen en etiketten gebruiken. Deze etiketten gebruiken minder materiaal, wat de verzend- en aankoopkosten kan verlagen. Bovendien kunnen ze je omzet of verkoop verhogen en tegelijkertijd de productiekosten per eenheid verlagen. De enige uitdaging is hoe je verpakkingsmaterialen kiest en etiketten ontwerpt. Etiketten ontwerpen is niet zo moeilijk, maar je kunt het ook uitbesteden. Daarnaast kost het tijd om over te stappen op milieuvriendelijke etiketten.

Wat definieert duurzaam verpakken?

Sommige factoren definiëren milieuvriendelijke verpakkingen of etikettering. Dit zijn vermindering, recycling en hergebruik. Dat betekent dat je minder verpakkingsafval gebruikt om de grootte en het gewicht van producten te verminderen. Dit kost dus minder energie tijdens het transport. Je kunt je verpakkingen bijvoorbeeld vervangen door lichtere, duurzamere en gemakkelijk te recyclen materialen. Je moet ook aandacht besteden aan je verpakkingsontwerp, omdat dit de hoeveelheid materiaal kan verminderen die nodig is om de verpakking te maken.

Etiketten beïnvloeden recycling

De meeste bedrijven gebruiken etiketten op de verpakking. Als je kiest voor duurzamere verpakkingen en etiketten, zal dit gemakkelijk verbranden. Hierdoor wordt het beter geschikt voor recycling. Bovendien zijn ze niet schadelijk voor het milieu. Je wilt labels gebruiken die gemakkelijk te verwijderen zijn. De marktplaats biedt verschillende opties voor milieuvriendelijke materialen. De beste keuze kan echter afhangen van je verpakkingsvereisten. PLA is bijvoorbeeld een biologisch afbreekbaar materiaal, maar het duurt ongeveer twee maanden voordat het in de juiste omgeving is afgebroken. Het volgende voorbeeld is papier, het populairste materiaal voor etikettering en verpakking. Ook al is het recyclebaar, het kan leiden tot ontbossing als je meer nieuw papier gebruikt dan FSC of 100% duurzaam papier. Kies dus verstandig je materiaal.

Waar krijg je duurzame verpakkingen en labels?

Alle bedrijven zouden duurzamer moeten zijn. De vraag is waar je die milieuvriendelijke labels of verpakkingen vandaan haalt. Je kunt op zoek gaan naar een aantal betrouwbare leveranciers in je omgeving. Mogelijk kunnen zij je bedrijf voorzien van duurzame labels die zijn gemaakt op basis van jouw voorkeuren. Een andere oplossing is de online marktplaats. Het vinden van duurzame artikelen is eenvoudig via internet. Je kunt niet alleen milieuvriendelijke labels vinden, maar je kunt ook andere producten vinden, zoals poly-verzenddozen, opvulmateriaal en nog veel meer.

Onze partners