Een nieuwe duurzame aanwinst voor je garderobe

Tegenwoordig hebben we niet alleen een zonnebril om onszelf te beschermen tegen de zon, maar zijn zonnebrillen ook een echt fashion statement geworden. Er bestaan nu zelfs duurzame zonnebrillen! Dit artikel vertelt je er meer over.

Wat is een ‘duurzame zonnebril’ precies?

Een duurzame zonnebril is een zonnebril dat gemaakt wordt van gerecyclede of hergebruikte materialen. Dat kan van meer materialen dan je denkt. Zo kunnen ze gemaakt worden van gecertificeerd duurzaam hout, schelpen, dennenappels, oude grammofoonplaten, etc. Steeds meer bedrijven gaan op een creatieve duurzame manier aan de slag om op te blijven vallen binnen de huidige reclamemarkt. Er worden dagelijks zoveel advertenties op ons gegooid dat het essentieel is om origineel te blijven. En dan ook nog eens duurzaam? Pluspunten!

Waar vind ik een duurzame zonnebril?

Er zijn verschillende merken waar je tegenwoordig een duurzame bril kunt bemachtigen. Duurzaamheid is namelijk nog steeds een belangrijk topic binnen onze maatschappij, wat ook zeker zo zal moeten blijven wat betreft de huidige klimaat status. Een voorbeeld van een merk wat duurzame zonnebrillen verkoopt is Five2One Eyewear. Zij maken hun brillen van gerecyclede PET-flessen, die anders in de oceaan terecht zouden komen. Een ander voorbeeld is Vinylize, zij produceren hun brillen van oude langspeelplaten.

Kortom, waarom zou je nog een ‘normale’ zonnebril kopen als je ook voor een duurzame kan gaan? Zo loop je er modieus bij én draag je ook een steentje bij aan het milieu. Twee vliegen in één klap!

Onze partners