Een nog groener bedrijf? Simpel en zonder extra kosten!

Wil jij net als bijvoorbeeld Decathlon, EVBox en Patagonia de volgende stap zetten op het gebied van duurzaamheid? Dat kan als ambassadeur van het om | nieuwe energie collectief!

Dat kost jou weinig tijd, maar het heeft wel een grote impact op verduurzaming. Als ambassadeur stimuleer je namelijk de opwek en afname van lokale, 100% duurzame energie in jouw eigen regio en wordt jouw bedrijf een voorloper binnen de energietransitie.

Hoe werkt het? Verduurzamen door het écht anders te doen

Laten we ons eerst even voorstellen: wij zijn om | nieuwe energie, het groenste energiecollectief van Nederland en de énige landelijke leverancier zonder winstoogmerk.

Het unieke is dat wij geen winstoogmerk hebben. Onze winst komt daardoor direct ten goede aan de ontwikkeling van nieuwe duurzame projecten en aan structurele tariefverlaging.

Inmiddels bestaan we uit bijna 60 lokale energiecoöperaties. Samen wekken we 100% duurzame energie op in de eigen omgeving van onze klanten. Dat doen we nu al voor honderdduizenden huishoudens.

En zo wordt de oplossing voor de energietransitie dus eigenlijk heel simpel: hoe meer mensen kiezen voor lokale energie, hoe meer grijze energie door groene energie wordt vervangen en hoe lager de energieprijs wordt. Dat is de kracht van coöperatieve energie!

Een nog duurzamer bedrijf? Zo doe je dat!

Omdat we geen winstoogmerk hebben, doen we niet aan dure marketingcampagnes of kortingsacties. Dat geld steken we namelijk liever in lokale verduurzaming en het structureel verlagen van de tarieven. Maar om onze duurzame doelstellingen te verwezenlijken, is het wel van belang dat meer mensen een bewuste keuze maken voor écht groene energie. Daarom werken we samen met om | ambassadeurs, zodat we met elkaar de energietransitie voor elkaar kunnen krijgen.

Wanneer jouw bedrijf om | ambassadeur wordt, draag je direct bij aan de verduurzaming van jouw buurt. Dat doe je door jouw werknemers kennis te laten maken met de lokale energie van ons collectief bij hen in de buurt. Zo help jij hen om een bewuste duurzame keuze te maken, waarmee hun eigen energielevering volledig CO2-neutraal wordt. En maken zij daadwerkelijk de overstap naar lokale energie? Dan doneren wij voor iedere werknemer een bedrag aan een (duurzaam) doel dat je als bedrijf zelf kiest. En zo draag je dus nog eens extra bij aan een duurzamere wereld.

Bij dit alles ondersteunt om | nieuwe energie door in overleg communicatie en materialen te ontwikkelen waar je jouw medewerkers mee kunt informeren. En je ontvangt van ons een certificaat en website label, waarmee je de duurzaamheid van jouw bedrijf onderstreept richting jouw eigen klanten en doelgroep. Allemaal kosteloos en zonder extra werk.

Decathlon verduurzaamt buiten de grenzen van haar merk

Één van de bedrijven die zich al inzet als om | ambassadeur is sportwinkelketen Decathlon. Decathlon werkt aan een duurzamere wereld door sportproducten te ontwikkelen met een zo laag mogelijke impact op het milieu.

Om de duurzame filosofie ook buiten het bedrijf door te voeren, stimuleert Decathlon haar medewerkers om thuis te kiezen voor energie van het om | nieuwe energie collectief. Daarbij wordt er voor iedere medewerker die overstapt ook nog eens vier bomen geplant via Trees for All.

Zo draagt Decathlon op een nieuw niveau bij aan verduurzaming met bijbehorende voordelen:

  • Niet alleen Decathlon verduurzaamt, maar ook de mensen die er werken.
  • Decathlon toont hiermee aan de buitenwereld duurzaamheid belangrijk te vinden en zich daar actief voor in te spannen.
  • Wij doneren voor iedere klant uit naam van Decathlon aan een duurzaam doel, in dit geval het planten van meer bomen.
  • Decathlon maakt duurzame energie voor steeds meer mensen beschikbaar, dankzij nieuwe projecten en tariefverlaging.

“Door samen te werken met om | nieuwe energie kunnen we onze medewerkers en consumenten in het geheel helpen bij het zetten van nieuwe duurzame stappen. Direct voordeel voor onze medewerkers, doordat zij hun energielevering in één klap verduurzamen en voordeel op de lange termijn, omdat we hiermee de groei van nieuwe duurzame projecten stimuleren.”

Interesse om een nog duurzamer bedrijf te worden?

Wil jij ook om | ambassadeur worden of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Stuur dan een mail naar marketing@samenom.nl en wij nemen contact met je op.

Onze partners