Een sneak preview van de ID.BUZZ, de elektrische minibus van VW

Tijdens de wereldpremière van de ID.5 en ID.5 GTX heeft Volkswagen de eerste bewegende beelden van het nieuwe topmodel binnen de ID. Family vrijgegeven. In deze video komen tevens de nieuwste innovaties van de ID.5-modellen uitgebreid aan bod. Aan het eind is er tevens een glimp te zien van het eerstvolgende model in de ID. Family: de ID.Buzz.

Volkswagen spreekt al jaren over de herlancering van de beroemde elektrische minibus. De Duitse autofabrikant onthulde in 2017 de ID.BUZZ elektrische microbus in Detroit. Men dacht in eerste instantie dat het om een promotiestunt zou gaan, maar VW bleek dit model weldegelijk opnieuw te willen uitbrengen. Men verwacht dat de productie in 2022 in zowel de VS als in Duitsland zal starten.

In de aanloop naar de start van de productie zijn er verschillende nieuwe prototypes van de ID.BUZZ gespot. Maar vandaag (4 november 2021) is de ID.Buzz weldegelijk kort te zien tijdens de onthulling van de ID. 5:

Zoals je kunt zien, is het nog steeds gecamoufleerd, maar er is een goed zicht op de lijnen. Wat bijzonder is aan de lancering van de nieuwe ID.BUZZ is dat hij niet alleen een segment bedient dat nog niet veel elektrische voertuigen heeft gezien, maar dat hij ook relatief betaalbaar kan zijn. Er zijn berichten dat de elektrische minibus zou kunnen starten voor minder dan €50.000. Naar verwachting wordt de ID.BUZZ uitgerust met een 80 kWh-batterijpakket, wat een behoorlijk bereik mogelijk maakt.

De definitieve prijsstelling is nog niet officieel en zal ook afhankelijk zijn van de naar verwachting veel verschillende interieurconfiguraties, die van invloed zijn op de prijsstelling.

Onze partners