Elektrische crematieoven bespaart 100kg C02 per crematie

Niet alleen huishoudens willen van het gas af. Ook het bedrijfsleven wil verduurzamen zonder gas. Minder vaak wordt er gepraat over duurzame uitvaarten. Met een elektrische crematieoven, bijvoorbeeld, bespaart men al snel 100 kilogram CO2 per crematie.

Dat stelt Jan Keeman, directeur van DFW Europe. Het bedrijf ontwikkelt onder meer elektrische crematieovens. Het eerste exemplaar werd gelanceerd in 2018. “Verduurzaming is ook in onze branche een belangrijk thema”, zo stelt Keeman. “We zijn een drietal jaar bezig geweest met het ontwikkelen van een elektrische crematieoven. In 2019 werd het eerste exemplaar geplaatst in Geleen. Inmiddels zijn er zo’n 20 tal elektrische crematieovens geproduceerd waarvan het grootste deel reeds is geïnstalleerd in Nederland en Engeland. Een nieuwe markt voor ons is Duistland. We zijn trots dat wij als Nederlands bedrijf actief bij kunnen dragen aan deze verduurzaming.”

50% minder kosten

Buiten het duurzame aspect worden er ook aanzienlijk kosten bespaart in vergelijking met het gebruik van een crematieoven op gas. “De energie kosten voor een crematie met een elektrische oven liggen ongeveer 50% lager”, aldus Keeman. “Met de gasprijzen die op dit moment door het dak gaan, wordt dat verschil bovendien alleen maar groter.”

DFW Europe is op dit moment de enige Nederlandse leverancier van elektrische crematieovens, met DELA als grootste opdrachtgever. DFW Europe levert deze oplossingen wereldwijd, zoals in Zuid-Korea, Duitsland, België, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Recent besteedde de BBC aandacht aan de elektrische crematieovens van DFW Europe.

Onze partners