Energiefonds Brabant stelt €2,5 miljoen beschikbaar voor zonnepanelen op woonhuizen

Zonnepanelen huren in Brabant nu ook snel en zonder gedoe geregeld.

Huiseigenaren in Brabant krijgen zonne-energie van eigen dak zonder zelf duizenden euro’s te investeren. Dat is mogelijk door de samenwerking van Energiefonds Brabant met Solease. De huiseigenaren kunnen via Solease de zonnepanelen volledig ontzorgd huren. Energiefonds Brabant zet haar kapitaal, kennis en netwerk in om zo veel mogelijk Brabantse huishoudens op deze manier te verduurzamen. De eerste 27 klanten hebben al zonnepanelen op hun dak.

Zonnepanelen huren in Brabant nu ook snel en zonder gedoe geregeld

Gezamenlijk in Brabant investeren

Energiefonds Brabant en Solease hebben gezamenlijk Solease Noord-Brabant opgericht om huiseigenaren in Brabant eenvoudig toegang te geven tot zonne-energie. Energiefonds Brabant stelt EUR 2,5 miljoen beschikbaar om deze zonne-installaties op woonhuizen te realiseren. Daarmee kunnen in eerste instantie circa 500 zonne-installaties worden gebouwd. In de volgende fase wordt bankfinanciering aangetrokken, waardoor het aantal installaties kan toenemen tot circa 2.500. Energiefonds Brabant biedt Solease ‘smart capital’; het zet naast kapitaal ook haar kennis en netwerk in.

Joris van der Geest, Fondsmanager van Energiefonds Brabant, zegt: “Samen met Solease kunnen wij een groot aantal Brabantse huiseigenaren helpen verduurzamen. Solease heeft de expertise in huis om deze kleine projecten grootschalig uit te rollen. Via dit partnerschap zetten wij onze tijd en middelen optimaal in voor de missie van het fonds; verduurzaming van de Brabantse energievoorziening.”

Roderick van Wisselingh, financieel directeur Solease, licht toe: “Energiefonds Brabant heeft met ons meegedacht om de financiering af te stemmen op de financieringsplannen op korte en langere termijn, onder andere via crowdfunding, zodat wij optimaal worden gesteund bij onze groeipotentie in Brabant.” Zo profiteert Solease Noord-Brabant aan de ene kant van de ervaring en expertise van Solease en aan de andere kant van het kapitaal, netwerk en de kennis van Energiefonds Brabant.

Crowdfunding

Op dit moment is Solease bezig met een succesvol verlopende crowdfunding. Met het opgehaalde geld wordt de organisatie uitgebreid om zo nog beter aan de groeiende vraag te voldoen en zo snel mogelijk de zonne-installaties te kunnen plaatsen. Solease werkt ook samen met energiefondsen uit Utrecht, Limburg, Overijssel, Drenthe en Gelderland en in totaal is er al €8,5 miljoen projectfinanciering beschikbaar. Dit is goed om zo’n 2000 huizen van een zonne-installaties te voorzien, een mooie start. Instappen kan nog tot 31 juli, lees de details op de crowdfunding pagina en doe net als Maurits Groen.

Volledig ontzorgd

Solease maakt door zonnepanelen te verhuren, zonnepanelen tot gemeengoed. Door te huren is er geen investering vooraf nodig. In principe kan iedereen met een eigen dak meteen zonnepanelen laten plaatsen en zo kosten en CO2 gaan besparen. Eenmaal geïnstalleerd kan het huidige voorschotbedrag voor elektriciteit verlaagd worden met het maandbedrag voor de huur. Doordat de maandhuur inclusief financiering, installatie, monitoring, reparatie en verzekering is, wordt de klant volledig ontzorgd. Naast een CO2-besparing van 2 ton per huishouden (= jaaropname van 100 bomen) bouwt een klant ook nog een koopkorting op van gemiddeld €250 per jaar.

Onze partners