Energieke start voor Hansa Green Tour 2017

Provincie Noord-Holland zwaait duurzame delegatie uit

Op dinsdag 20 juni start de 8e editie van de jaarlijkse Hansa Green Tour. Meer dan 25 ondernemers rijden per elektrisch, hybride of groengasvoertuig van Middenmeer in Noord-Holland naar Aalborg in Denemarken. De start van het evenement is bij ECW op Agriport A7.

Jack der Hoek, gedeputeerde van de Provincie Noord-Holland, zwaait de ondernemers uit. “Het is belangrijk dat ondernemers zich actief inzetten op het gebied van duurzame technologie en hernieuwbare energie. Deze ondernemers doen dat. De tour inspireert hen met goede voorbeelden maar brengt hen vooral in contact met elkaar. En wie weet komen daar weer mooie nieuwe samenwerkingen uit.”

HansaGreenTour Persbericht

Inspireren tot duurzaamheid

Roel Swierenga, voorzitter en organisator van de Hansa Green Tour: “Met onze Hansa Green Tours rijden we al 6 jaar met elektrische en groengasauto’s door de ‘Hanze’ regio in Noord-Europa om inspirerende duurzame initiatieven te bezoeken en te netwerken met Duitse en Deense partners. Met deze 8e editie starten we met het duurzame initiatief rondom Geothermie van ECW op Agriport A7. Vervolgens rijden we door naar Enexis in Zwolle, Energy Academy Europe in Groningen en Groningen Seaports in Delfzijl. Daar neemt de delegatie deel aan de waterstofbijeenkomst die wordt georganiseerd door de Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta met als spreker professor Ad van Wijk van de Technische Universiteit Delft. Vervolgens gaan we naar de VW fabriek in Emden en de GreenTEC Campus in Duitsland. Derde en laatste dag gaat de reis naar Denemarken met als primeur een bezoek aan de indrukwekkende Climate Planet in Aarhus. Een wereldbol waarin op spectaculaire wijze met NASA technologie de wereldwijde klimaatverandering te zien is met een nieuwe film. De Nederlandse ambassadeur in Denemarken, Henk Swarttouw, heet de delegatie daar welkom en reist mee tot aan de finish in Aalborg bij het Musikkens Hus. De tour wordt daar afgesloten met een netwerkavond samen met het House of Energy, het grootste duurzame energiecluster in Denemarken.

Eco Challenge

De deelnemers verzamelen zich vroeg in de ochtend op 20 juni bij ECW/Agriport A7 in Middenmeer. De elektrische auto’s worden voorzien van 100% groene stroom van de geothermie-energiecentrale. De deelnemer die de hele route weet te rijden met de kleinste CO2-voetafdruk of de grootste CO2-reductie per voertuig weet te realiseren, wordt de ‘Sustainable Mobility Hero’ van het evenement.

De Hansa Green Tour 2017 draait om het promoten van duurzame technologie en hernieuwbare energie, om te leren van ‘best practises’ en van de deelnemers onderling, maar vooral ook om elkaar te inspireren.

Onze partners