Fins stadje zet klimaatverandering centraal in campagne Olympische Spelen

De stad Salla in Lapland heeft een campagne gelanceerd om de Olympische Zomerspelen van 2032 te organiseren. Maar in tegenstelling tot de meeste Olympische biedingen, heeft deze een bijbedoeling: bewustwording van de effecten van de opwarming van de aarde.

De stad heeft gezegd dat het de 'gekke poging' doet om de aandacht te vestigen op de klimaatnoodsituatie. De video toont de lokale bevolking in Salla, waar de temperatuur regelmatig daalt tot rond de -50 graden Celsius, terwijl ze zich klaarmaken om deel te nemen aan de Olympische Zomerspelen.

In de video is een hardloper te zien die de Olympische fakkel draagt en zegt 'de hitte komt eraan'. Locals zijn ook afgebeeld die deelnemen aan beachvolleybal, mountainbiken en surfen.

Op de Save Salla-website staat: 'We hebben dit bod gedaan om de aandacht te vestigen op de noodsituatie in het klimaat. Salla verandert. De hele planeet verandert. Niet op een goede manier.'

'2032 wordt een 'keerpunt' in de strijd tegen de opwarming van de aarde. We handelen nu of onze erfenis aan de volgende generatie zal een slechtere planeet zijn dan degene die we hebben ontmoet en waar we zijn aangekomen.'

Bekijk hier de campagnevideo:


Onze partners