Fudura investeert in Sustainable Buildings zodat klanten slimmer energie besparen

Fudura heeft een belang (40%) genomen in Sustainable Buildings BV, een innovatief bedrijf gespecialiseerd in energiemanagementsystemen. Door deze investering biedt ze haar klanten via het slimme energiemeetsysteem actueel inzicht in de energie die onnodig verloren gaat. Het besparingspotentieel is direct inzichtelijk, en door zelflerende software is het makkelijk om handmatig of geautomatiseerd het maximale rendement te behalen.

Energie besparen is één van de grootste uitdagingen van onze klanten, en de tijd voor actie is nu”, stelt Fudura-directeur René Pruijssers. “Wij geloven in een wereld die efficiënt en eerlijk met energie omgaat. Onze energie-infrastructuur is het betrouwbare fundament, door de toevoeging van deze intelligente software kunnen onze klanten sturing geven aan deze energiereductie.

Met de betrouwbare data van Fudura en de intelligente software van Sustainable Buildings gaan organisaties werken aan concrete besparingsplannen om de noodzakelijke stappen in het Energieakkoord tijdig te bereiken. “Zo’n zestig procent van het energieverbruik bij kantoren komt immers voor rekening van verlichting en verwarming. Daar is voor ondernemers de grootste winst te behalen.” De software geeft de energieverantwoordelijke de mogelijkheid om apparaten in de energiebesparende modus zetten, 24/7 en vanaf elke willekeurige locatie. Daarbij is het mogelijk, door middel van een automatische piloot, het maximale rendement te halen uit het energieverbruik.

Overname bundelt krachten en biedt groeikansen

De investering in Sustainable Buildings biedt Fudura de kans om haar dienstenpakket aan haar klanten verder uit te breiden. “Wij zijn overtuigd dat we elkaar aanvullen en tal van klantvoordelen opleveren aan bedrijven of organisaties die deel willen uitmaken van de energietransitie”, zegt Faris Nizamic, CEO van Sustainable Buildings.

Door de combinatie van kwalitatieve meetdata en -infrastructuur met het softwareplatform en de geavanceerde bewaking en intelligent besturing krijgt data meerwaarde. Zo worden bedrijven en organisaties slim ondersteund bij het behalen van hun duurzaamheidsdoelstellingen”, sluit Tuan Anh Nguyen, COO van Sustainable Buildings af.

Fudura investeert in Sustainable Buildings zodat klanten slimmer energie besparen

Fotobijschrift: De overeenkomst is ondertekend door Tuan Anh Nguyen, Faris Nizamic, René Pruijssers en Esther Hehne.

Over Fudura

Fudura verzorgt, als marktleider, voor ruim 25.000 klanten oplossingen op het gebied van energiemeetdiensten en -infrastructuur zoals transformatoren, schakelaars en laadpalen. Fudura gelooft in een wereld waarin we efficiënt en eerlijk met energie omgaan.

Over Sustainable Buildings

Sustainable Buildings is een prijswinnend bedrijf gespecialiseerd op het gebied van energiemanagementsystemen, bestaande uit jonge ondernemers en specialisten in softwareontwikkeling. Zij zijn gepassioneerd door energiebesparing en baanbrekend onderzoek naar de automatisering van gebouwen. Sustainable Buildings biedt een energiemanagementsysteem met als doel dat ieder gebouw slim en energie-efficiënt wordt en over een gezond werkklimaat beschikt.

Onze partners