Geef jouw inventaris een tweede leven en draag bij aan een circulaire economie

De totale hoeveelheid aan meubilair in Nederland is al jaren stabiel. Dit is sinds 2008 om en nabij de 12 miljard kilo. Het betreft hier zowel meubilair voor consumenten als zakelijk meubilair. De Nederlandse overheid heeft het streven dat onze gehele economie in 2030 voor 50 procent circulair is en dat het 20 jaar later zelfs geheel circulair moet functioneren. De voornaamste voorwaarde is, dat in een circulaire economie minder nieuwe grondstoffen nodig zijn.

Een circulaire economie of kringloopeconomie is een systeem waarin geen grondstofvoorraden worden uitgeput en waarin reststoffen volledig worden ingezet. Niet alleen de grondstoffen zelf, maar ook de energie voor het maken of opwekken van de energie wordt meegenomen in dit concept. Een behoorlijke transitie vanuit een lineaire economie, waarbij grondstoffen worden uitgeput en (na gebruik) als onbruikbaar afval in het milieu terechtkomen.

Geef inventaris een tweede leven

Zowel in de Horeca als bij bedrijven met een kantoor, wordt er regelmatig gewisseld met het inventaris. Bijvoorbeeld omdat de spullen verouderd zijn. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Vaak zijn bureaustoelen, tafels en zelfs plantenbakken nog in een prima staat. Ook keukens, kopieermachines en andere apparatuur kunnen vaak nog prima een tweede leven leiden. Door het inventaris op te laten halen voor een Horeca opkoper of opkoper voor kantoormeubilair draag je bij aan een circulaire en duurzame economie. Vaak geven opkopers ook nog een vergoeding voor het inventaris.

Beëindigen werkzaamheden

Naast het vervangen van het inventaris komt het natuurlijk ook voor dat bedrijven stoppen met hun activiteiten. Bij het beëindigen van bijvoorbeeld een horeca bedrijf, wil je graag spoedig en zorgeloos van je inventaris af. Je moet vaak best een hoop dingen regelen, waardoor je geen tijd hebt om alle spullen individueel aan te bieden aan eventuele opkopers. Het beste kun je dan kiezen voor een gespecialiseerde opkoper kantoormeubilair of Horeca, zodat je zaken doet met mensen die de juiste kennis in huis hebben én over een netwerk beschikken van bedrijven waar ze het inventaris wellicht weer deels kunnen inzetten.

Het zomaar weggooien van meubilair is niet meer van deze tijd, nadenken over een alternatieve bestemming voor producten hoort bij zakendoen anno nu. Soms gaat het niet eens om een heel inventaris maar om een deel ervan. Er is altijd wel een opkoper van restpartijen dit interesse heeft in jouw spullen.

Naast de verantwoordelijkheid als bedrijf om deel te nemen aan een circulaire economie, zie je ook steeds vaker dat hergebruikte producten als trendy en hip worden beschouwd. Een duurzaam alternatief heeft daardoor vaak de eerste keus.

Onze partners