Genomineerden Duurzaam Wonen Awards zijn bekend

Wie gaat er naar huis met de prijs voor Beste Duurzame Product en wie is het Beste Duurzame Merk?

De genomineerden voor de Duurzaam Wonen Awards zijn bekend. Na veel wikken en wegen en interessante discussies (‘Want hoe vergelijk je een handgemaakt uniek item met een technisch circulair massaproduct. Appels met peren.’) heeft de jury per categorie vijf genomineerden geselecteerd.

  • Beste Duurzame Product 2022: Kairos, By Sidde, Auping, Forbo en Bedaffair
  • Beste Duurzame Merk: Bedaffair, Auping, A Lott of Space, Tieraffino en Saudade Collective

Jury Duurzaam Wonen Awards    

De jury van de Duurzaam Wonen Awards bestaat uit: 

  • José Molenaar, hoofdredactrice Eigen Huis & Interieur 
  • Geert- Jan Smits, mede-eigenaar RSGA Design, oprichter Flinders en Pacha Panels 
  • Peter van de Water, meubel- en productontwerper bij Peter van de Water design studio 
  • Els Zijlstra, MaterialMatchMaker, oprichter Materia (huidige Material District) 

Deze prachtige jury heeft op 27 september 32 inzendingen gejureerd. De jury heeft beoordeeld op design, grondstoffen, materialen en halffabricaten, productieproces, arbeidsomstandigheden, levensduurverlenging en verpakking en vervoer. 

Publieksprijs

De komende dagen kunnen bezoekers van de beurs stemmen op hun favoriet van de 5 nominaties voor Beste Duurzame Product. Deze favoriet ontvangt de publieksprijs het Lievelingsproduct 2022. De feestelijke uitreiking is op 7 oktober tijdens de Friends & Family night. 

Waarom de Duurzaam Wonen Awards?

De vt wonen&design beurs organiseert dit jaar voor het eerst de Duurzaam Wonen Awards. Deze awards zijn in het leven geroepen door The Substitute die eveneens de Duurzame Woonroute op deze beurs verzorgt. De awards geven een podium aan duurzame woonoplossingen én zetten duurzame merken nog eens extra in het zonnetje. Per jaar gooien we in Nederland nog 247 miljoen kilo meubels weg. Hiervan wordt nog geen 10% gerecycled. De ‘verborgen impact’, de niet zichtbare impact tijdens het maken en vervoeren van onze meubels is nog vele malen groter. Gelukkig zijn er inmiddels veel goede voorbeelden van duurzaam geproduceerde meubelstukken en is er steeds meer aandacht voor natuurlijke producten en het verlengen van de levensduur.

Meer informatie

De vt wonen&design beurs vindt plaats van 4 tot en met 9 oktober in de Expo Greater Amsterdam. Bijna 200 bekende en nieuwe woonbedrijven presenteren met trots hun nieuwste wooncollecties met aan het Nederlandse publiek. Op de beurs vind je het antwoord op al je woonvragen. Meer informatie over de genomineerden vind je de website van The Substitute. En meer informatie over de beurs kun je vinden op vtwonenendesignbeurs.nl

Styling en fotografie: Heidi Willems

Onze partners