Gezonde leefomgeving door innovatieve ventilatie met nanozilverdeeltjes

Een gezonde en frisse leefomgeving zonder bacteriën en schimmels door het gebruik van nanozilverdeeltjes. Qlimato brengt deze techniek om ziekenhuizen bacterievrij te houden naar de huiskamer. Innovatieve en flexibele ventilatiematerialen en geluidsdempers zorgen voor een gezonde omgeving dankzij een speciale antibacteriële coating.

AluGuard-Plus

Bacteriën en schimmels krijgen dankzij de innovatieve coating geen kans om aan te hechten en te groeien in de flexibele ventilatieslangen die de lucht vervoeren van ventilatiesystemen naar het uitstroompunt in de woning of het kantoor. De antibacteriële werking in de aluminium laminaatslangen is gebaseerd op de zuiverende werking van nanozilverdeeltjes die ingekapseld zijn in een polymere laag. Het gebruik van nanozilver is veilig, gezond en volledig ecologisch. Het is niet giftig, heeft geen geur en geen schadelijke effecten op het milieu. Nanozilver wordt vanwege de bacteriedodende werking ook steeds meer in ziekenhuizen gebruikt in coatings op wanden, lichtknoppen en deurklinken.

Sterk, compleet en flexibel

De ventilatieslangen van Qlimato zijn sterk én flexibel. Dit zorgt voor meer installatiegemak, tijd- en kostenbesparing. De flexibele ventilatieslangen zijn ruim 50 procent lichter dan stalen ventilatiekanalen waardoor het transport wordt vereenvoudigd en minder belastend is voor het milieu. Flexibel betekent ook betrouwbaar; zo bestaat de AluGuard ventilatieslang uit meerdere lagen aluminium en polyester. Met een totale dikte van 74 micron, versterkt met een hardstalen spiraaldraad kan er gemakkelijk een overspanning van 3 meter worden behaald tussen twee ophangpunten.

100% jeukvrij isolatiemateriaal

Voor de thermisch- en akoestisch geïsoleerde ventilatieslangen wordt gebruik gemaakt van 100 procent jeukvrije isolatiewol. Ecose technologie maakt de wol zachter, irriteert niet aan de huid en geeft weinig geur en stof af. Het natuurlijke bindmiddel wordt op een duurzame manier geproduceerd met plantaardige grondstoffen. Door de hoogste brandveiligheidsklasse is de isolatie praktisch onbrandbaar. Daarbij worden hoge dempingswaarden en goede geluidsabsorptie behaald.
Het assortiment bestaat uit:

  • ongeïsoleerde aluminium laminaatslangen
  • geïsoleerde aluminium laminaatslangen
  • kunststof ventilatieslangen
  • flexibele geluidsdempers
  • bevestigingsmaterialen

Onze partners