green care PROFESSIONAL opnieuw “GREEN BRAND” gekroond

Werner & Mertz Professional werd voor de tweede keer vereerd met het “GREEN BRANDS Duitsland” kwaliteitszegel voor z’n green care PROFESSIONAL assortiment.

In het kader van de halfjaarlijkse conferentie ontving de Managing director van tana-Chemie GmbH / Werner & Mertz Professional, Werner Schulze, het certificaat van Norbert Lux, initiatiefnemer van GREEN BRANDS. Dit kwaliteitszegel wordt toegekend aan ‘groene’ merken die duurzaamheid, milieubewustzijn en een gezonde levensstijl hoog in het vaandel dragen.

GREEN BRANDS Duitsland2

In 2015 werd de productlijn van green care PROFESSIONAL voor de eerste keer bekroond met de internationale award. Nu werd de milieutoekenning voor nog eens twee jaar verlengd in een reëvaluatieproces. “De vernieuwde erkenning is een motivatie voor ons om onze holistisch duurzame uitlijning in termen van een circulaire economie verder te zetten en om blijvend te verbeteren en te evolueren”, vertelt Managing Director Schulze.

Werner & Mertz Professional is de enige producent van reinigingsmiddelen voor professioneel gebruik die de kwaliteitszegel ontving. “Om het ‘GREEN BRAND’ label te ontvangen moeten bedrijven hun duurzame en milieubewuste inspanningen bewijzen. Greenwashing is niet mogelijk bij ons”, vertelde Lux, voor wie het ook gaat om de betrouwbaarheid van een merk.

Bedrijven kunnen niet zomaar meedoen met hun merk, ze moeten genomineerd worden. Ieder genomineerd bedrijf en merk moet dan zijn inzet in duurzaamheid bewijzen in een uitgebreid proces. Daaraan toegevoegd ontwikkelt een onafhakelijke jury van partners van verschillende competenties een validatieproces in de vorm van een vragenlijst die ook kleine en middelgrote ondernemingen de kans geeft om de populaire award te ontvangen. De vragen hebben betrekking op het doel van de onderneming, de toepassing van milieubeheer (MVO), een concrete verklaring over het verbruik van bronnen, emissies en afval. Daarnaast worden ook het niveau van bewustwording creëren in het bedrijf zelf, de communicatie met de klant en de leverancier in beschouwing genomen.

De onafhankelijke jury van experts beslist dan over de uitreiking van het label. Tot nu toe zijn ongeveer 140 merken en bedrijven uit verschillende sectoren gecertifieerd met het label en zo werd hun duurzame uitlijning goedgekeurd. green care PROFESSIONAL blinkt uit bij de recertifiëring met de hoogste score uit alle gecertifiëerden en deelt deze positie met drie andere groene merken.

Reinhard Schneider

GREEN BRANDS

De ‘Green Brands’ award wordt toegekend door de GREEN Brands Organisatie GmbH in samenwerking met het internationaal duurzaamheidsafdeling SERI (Wien) en de raadpleging voor klimaatbeveiliging en duurzaamheid Allplan (Wien). Meer info over GREEN BRANDS vind je op www.green-brands.org.

Over Werner & Mertz

Werner & Mertz Professional is een pionier op het vlak van integraal duurzame, kwalitatieve reinigings- en schoonmaakproducten voor de professionele institutionele en industriële sector. tana PROFESSIONAL en green care PROFESSIONAL zijn de twee voornaamste merken in Europa.

Het beschermen van hulpbronnen, duurzaamheid en het behoud van de biodiversiteit zijn altijd de hoofdbetrachting geweest van de Werner & Mertz Group, die EMAS-gecertificeerd is en de “LEED Platinum” ontving voor haar hoofdkantoor in Mainz.

De Werner & Mertz Group is al 150 jaar nauw verbonden met de plaats Mainz. De groep bestaat al meer dan 140 jaar en opereert volgens de principes van een milieuvriendelijke en duurzame zakelijke aanpak. Ze ziet duurzaamheid niet als een tijdelijke trend, maar als een traditie binnen de onderneming die op dagelijkse basis toegepast wordt. Meer info: www.wmprof.com

Onze partners