Green Key hét duurzaamheidskeurmerk voor bedrijven in de recreatie branche en zakelijke markt

Ongeveer 700 toeristisch-/recreatieve bedrijven actief bezig met duurzaamheid!

Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Zo zal een Green Key accommodatie altijd zuinig omgaan met energie en water. Denk hierbij aan het gebruik van zonnepanelen, spaarlampen, lichtsensoren en timers voor airconditioning en verwarming. Er wordt niet meer gewassen dan nodig is en er worden bijvoorbeeld milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikt. En dit allemaal met een bijzondere aandacht die niet alleen uw comfortgevoel bevordert, maar dus ook de status van natuur en milieu.

Vraag vanuit consument groeit

Vanuit de consument groeit de vraag naar duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Men gaat ervan uit dat een bedrijf in ieder geval iéts doet op het gebied van duurzaam ondernemen. Zo vindt 80% (inperking van) voedselverspilling belangrijk en eet meer dan de helft van de consumenten graag diervriendelijke- en seizoensproducten. Met een Green Key kan een ondernemer transparant zijn naar zijn gast en aantonen dat het bedrijf op verschillende aspecten binnen de organisatie werkt aan duurzaamheid.

Over Green Key

Het Green Key programma wordt beheerd door de Foundation for Environmental Education in Denemarken en in Nederland uitgevoerd door Stichting KMVK. De gecertificeerde bedrijven voldoen aan de normen die gesteld zijn door de Stichting KMVK (Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit). Het handhaven van deze normen wordt gedaan in samenwerking met onze onafhankelijke keurmeesters, door middel van regelmatige keuringen op locaties en documentatie in het online Green Key systeem waartoe elke deelnemer toegang heeft. De Green Key normering is gekoppeld aan de Sustainable Development Goals 2015-2030 van de Verenigde Naties. Als u meer wilt weten over Green Key en de SDG, dan vindt u hier meer achtergrondinformatie.

Bekijk alle locaties via: www.greenkey.nl/locaties

Voor meer informatie: www.greenkey.nl

Onze partners