Green Make Over Expert Team pakt ijskoud huis in Gouda aan

Op zaterdag 6 februari 2021 zie je hoe het Green Make Over Team in Gouda een ijskoud rijtjeshuis uit 1939 aanpakt waar de houtworm onder de houten vloer welig huishoudt.

De enige plek in huis waar de alleenstaande moeder Monika en haar twee kinderen Jim (18) en Nina (19) het warm hebben in huis, is onder de hete douche. Ook al staan alle 12 verwarmingen in huis maximaal aan. Dus ze douchen extra lang om het toch een beetje warm te krijgen in huis. Met alle gevolgen van dien voor hun energierekening. Verder hebben ze een rammelende cv ketel en betalen ze zich scheel aan het gasverbruik. Ook maken ze zich zorgen wat nu wel of niet verstandig is om te doen aangezien het huis in een wijk staat die op een dag, net als alle huizen in Nederland, ook van het gas af moet. Maar ja, hoe pak je dat aan als je het nu al niet warm krijgt. En als je nu al moeite zat hebt om rond te komen als alleenstaande ouder met twee jongvolwassenen in huis. Een grote droom is ook om in een elektrische auto te gaan rijden maar is dat überhaupt financieel haalbaar in dit geval? 

Het Green Make Over team kwam er ook nog eens achter dat de houtwormen flink hun gangetjes aan het maken waren in de houten balken onder de houten vloer. Dat had ook de nodige impact op de isolatieplannen! Maar uiteraard is het team niet voor een gat te vangen. Einddoel: zorgen voor een warm, gezond en veilig huis voor het gezin waarbij deze al zoveel mogelijk toekomst klaar wordt gemaakt als het gaat om het aardgasvrij worden.

Zaterdag 6 februari 2021 om 10.25 uur is deze aflevering te zien op SBS6. 

Met grote dank aan de hoofdpartners Consumentenbond TONZON B.V. Milieu Centraal, Gemeente Gouda, VVV Gouda, Energiecoaches Gouda, en de overige onmisbare experts van Xtra Warm Led Engberts Hoveniersbedrijf CanDo, Canon, CR5, Energiecoaches Gouda, Kok Fietsen Utrecht, Verminfree, ParisProofPlan, Stadsstrand De Vrijheid Gouda, Rose & Vanilla, WarmteThuis, WakaWaka, #Greenmakeover Bloemsierkunst Ad Hosman DOCKR RubRider Powerplus/ Ecosavers GARDENA Greenwall Groene Geluidsschermen. En de afleveringspartners: GoudAsfalt, Rederij De Vrijheid, VUIGmakers, WievanZoetHout,, Brabantia, Beurs Eigen Huis.

Onze partners