'Green Make Over' helpt Haagse huurders met verduurzaming

Op zaterdag 27 februari om 10.25 uur is in het SBS6 tv-programma ‘Green Make Over’ te zien hoe de huurflat van de twee neven Pieter en Mathijs in de wijk Laak te Den Haag een ‘groene’ make over krijgt. Deze twee huurders vroegen programmamaker Gwen Jansen en haar expert team om hulp. Ze krijgen hun flat niet goed warm, ze verbruiken 40% meer energie dan vergelijkbare huishoudens en willen graag wat milieuvriendelijker wonen. Ze hebben echter geen idee wat ze wel of niet kunnen én vooral wat ze überhaupt mogen doen in een huurwoning.

Het Green Make Over team schiet de huurders te hulp met praktische tips en oplossingen en haalt ook de verhuurder erbij in de uitzending. Ook ondervraagt Gwen Jansen wethouder Liesbeth van Tongeren wat Den Haag doet voor huurders in de stad om hen te helpen om thuis energie én dus geld te besparen.

Inmiddels is gebleken dat Pieter en Mathijs in januari 140 euro hebben bespaard op hun energierekening en in december 113 euro.

Consumentenbond

De Consumentenbond is hoofdpartner van het programma. Naast de Consumentenbond steunen ook onafhankelijk voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal en TonZon het programma. Op www.greenmakeover.nl zijn meteen na elke uitzending alle oplossingen en instructiefilms te zien, zodat de kijkers die dat willen direct zelf thuis aan de slag kunnen.

Als kijker zie je in het tv-programma in de vorm van een praktische ‘groene make over’ van een huis hoe je via diverse energie slimme en klimaatvriendelijke tips en tools thuis je energieverbruik fors kan verlagen maar tegelijktijdig wel lekker, comfortabel en stijlvol kan blijven wonen ondanks de klimaatverandering. 

Uitzending: zaterdag 27 februari om 10.25 uur op SBS6

Meer informatie: www.greenmakeover.nl

Suggesties voor seizoen #3 2021/2022 zijn ook erg welkom: info@greenmakeover.nl

Wil jij ook toetreden tot onze partners als groen gedreven gemeente, instelling of bedrijf van Green Make Over? Laat het ons dan weten via info@greenmakeover.nl

Onze partners