Groen ondernemen op het leukste CO2 reductie initiatief van Nederland

Inspirerend. Dat was deze 9e editie van het event Nederland CO2 Neutraal. Een dag waarin op een leuke manier bedrijven en organisaties werden samengebracht. Het verbinden en verbeteren van duurzaamheid werd vandaag gestimuleerd, met als gast de bekende BNN’er en succesvol groen ondernemer: Ruud Koornstra. Hij had net als ieder ander op dit event één doel:
De wereld verbeteren.....

2juni NLCO2Neutraal-afbeelding1


Thijs Lindhout, bestuurslid van de organisatie, begon de zaal te vertellen over het duurzame nieuws. Hij liet ons zien dat er, zoals gewoonlijk, veel dingen fout gaan op gebied van CO2 uitstoot, maar dat er ook veel dingen steeds beter gaan in de duurzame wereld. Door de persoonlijke, boeiende en ook humoristische manier waarop Thijs zijn verhaal deelde was er geen seconde waarbij de aandacht bij het publiek werd ontnomen.

Duurzame Bouwvrouw

De eerste gast van deze middag was Suze Gehem, medeoprichter van het door Wubbo Ockels opgerichte bedrijf Groene Grachten: Ze verduurzamen historische panden (kerken, woningen forten, kantoren, studentenverenigingen, etc) door heel Nederland. Voor meer info over De Groene Grachten, zie ook www.degroenegrachten.nl
Overtuigend en stralend bracht Suze haar boodschap aan het publiek over: ‘We moeten meegaan met de tijd en een doorbraak realiseren in het verduurzamen van monumenten en gebouwen.’

2juni NLCO2Neutraal-afbeelding2

Duurzaam ondernemen

Hierna vertelden 3 duurzame ondernemers over hun bedrijven, waaronder trees for all. Een organisatie die werkt naar een CO2 vrije wereld door middel van het tegen gaan van de ontbossing. Je kunt bomen doneren die de koolstofdioxide uit de lucht opnemen en zo de hoeveel CO2 in de atmosfeer verlagen! Een prachtig idee.
De pitches waren stuk voor stuk inspirerend met één overeenkomende boodschap: Het kan wèl.

2juni NLCO2Neutraal-afbeelding3

Ruud Koornstra: ‘Droom groter!’

Als laatste werd de bekende Ruud Koornstra aan het woord gebracht. Een van de duurzaamste en succesvolste ondernemers van Nederland. Volgens hem zijn de duurzame ondernemers de helden van de toekomst.
‘Droom groter!’, is zijn motto.. Met een snufje humor maakte hij ons duidelijk hoe belangrijk het verbinden van kennis en ervaring, gewoon te doen, buiten de lijnen te leren denken en hoe de oplossingen voor het versterkte broeikaseffect exponentieel groeien. Een mond vol inspiratie dus. Het publiek werd ademloos achtergelaten.

2juni NLCO2Neutraal-afbeelding4

Het event werd met veel positieve geluiden afgesloten, waarna mensen gelijk in contact met elkaar kwamen en er nieuwe verbindingen werden gelegd. Met een glaasje wijn in de handen gedrukt klonk er een luidruchtig geroezemoes door de zaal heen. Hierbij keek men niet alleen terug op de inspirerende dag, maar werd er ook voorruit gekeken. Dromende en strevende naar een duurzame en CO2 neutrale toekomst.

Deze blog is geschreven door Annemarijn Zwerver (15). Annemarijn heeft op dit event vanuit haar perspectief (de volgende generatie) een presentatie gegeven over CO2 reductie.

Onze partners