Groene en Duurzame Bedrijven

Groene en Duurzame Bedrijven

Groene stroom is erg in opkomst omdat steeds meer mensen het belang van deze soort stroom inzien. Green Choice is één van de energieleveranciers die groene stroom promoten en er zijn steeds meer bedrijven die bewerken groen en duurzaam te zijn. Maar wat houdt groen en/of duurzaam zijn nou precies in? Op wat voor een manier kan een bedrijf groen zijn? Wat komt daar allemaal bij kijken? Gaat het hierbij alleen om energieverbruik of spelen er nog andere dingen mee? Heb je daar zelf nog invloed op? En hoe kan je zelf bijdragen aan het groener worden van de aarde? Dat is waar we je graag wat meer over willen vertellen. Lees dus verder voor wat meer informatie over dit onderwerp.

Groene Bedrijven

Een groen bedrijf is een bedrijf dat zich inzet om zo min mogelijk energie te verspillen en op die manier goed met de natuur probeert om te gaan. Ze proberen bijvoorbeeld hun CO2-uitstoot zoveel mogelijk tot een minimum te beperken en ook qua energie niet meer te gebruiken dan strikt noodzakelijk. Dit kunnen ze doen door zo zuinig mogelijke machines maar ook gebruik te maken van zonne-energie of windenergie. Dat zijn namelijk duurzame bronnen die altijd aanwezig zijn en niet uitgeput kunnen worden. Er kan dus continue gebruikt van gemaakt worden en het gebruik maken ervan kost niet zo heel veel. Windmolens en zonnepanelen doen al een hele hoop en vooral zonnepanelen kunnen makkelijk op een dak worden geplaatst. Daarnaast is het hun doel om zo min mogelijk natuurlijke grondstoffen te gebruiken en hier eventueel iets voor terug te doen voor de aarde.

Een Duurzaam Bedrijf

Een duurzaam bedrijf gaat net weer net ietsje verder dan een groen bedrijf, al ligt het er wel enigszins aan wat voor soort bedrijf aangezien niet alle bedrijven hiermee te maken hebben. Duurzaamheid houdt in ieder geval in dat je als bedrijf uitkijkt waar ze grondstoffen die je gebruikt vandaan komen. Het liefste worden dan duurzame bronnen gebruikt die niet uitgeput kunnen worden. Maar in het geval dat dat niet mogelijk is, bijvoorbeeld bij het gebruik van hout, planten ze bomen terug voor iedere boom die ze gebruiken. Bedrijven die dat doen zijn in ieder geval op dat gebied duurzaam bezig. Maar ze letten ook op wie het product in elkaar zet. Een van de handelsmerken van een duurzaam bedrijf is dan ook dat ze de werknemers die de producten in elkaar zetten een eerlijke prijs voor hun producten geven en dus geen gebruik maken van uitbuitende fabrieksprocessen waarbij vaak arme werknemers een mager loontje krijgen voor vele uren hard werk.

Kun Je Zelf bijdragen?

Er zijn een aantal manieren waarop je bij kunt dragen aan het milieu en aan een groenere aarde. Allereerst kun je eens kijken of alle apparaten die je niet nodig hebt op dat moment echt uit staan en niet op standbij. Ook verlichting niet langer laten branden dan nodig kan erg helpen evenals apparaten niet onnodig in de oplader laten zitten. Verder kun je nog eens kijken wat voor een producten je koopt. Zijn er voor dat shirt duurzame stoffen en andere materialen gebruikt? Hoe en door wie is het geproduceerd en wat heeft het bedrijf ervoor betaalt? En ben je bereid daar misschien iets meer aan uit te geven als blijkt dat er een eerlijke prijs voor wordt gerekend? En als je echt groot wilt bijdragen dan kun je eens kijken of zonnepalen voor jouw energieverbruik een optie zijn.

Onze partners