Grootste slimme laadplein van Nederland met 108 laadstations in Amsterdam

In de Amsterdamse Houthavens heeft BlueMarble Charging het grootste slimme laadplein van Nederland gerealiseerd met 108 OSTRA laadstations. Door het inzetten van slimme hard- en softwaretechnieken van BlueMarble Charging zijn er op één locatie vier keer zoveel laadpunten gerealiseerd dan zonder het gebruik van deze oplossingen mogelijk was geweest. Daardoor kunnen nu 108 gelijktijdige laadsessies plaatsvinden zonder dat er kans is op overbelasting van de aanwezige elektrotechnische installaties. De realisatie van het laadplein is een mooie stap in de transitie naar elektrisch rijden.

Robert van de Vegte, eigenaar en CEO van BlueMarble Charging licht toe: “De OSTRA laadpunten zijn standaard in staat om 22 kW laadvermogen aan te bieden. Op deze manier wordt een maximaal laadcomfort geboden aan alle huidige en toekomstige bestuurders van elektrische auto’s die werkzaam zijn in de kantoren of als bezoeker gebruik maken van de parkeergarage. Indien het aantal gelijktijdige laadsessies zodanig toeneemt dat overbelasting moet worden voorkomen, dan wordt het maximale laadvermogen van een laadpunt automatisch verlaagd. Onze software zorgt er voor dat iedere elektrische auto nog steeds geladen kan worden.” Bij dit slimme laadplein krijgen alle elektrische auto’s altijd minimaal 25 km extra rijbereik per uur (afhankelijk van het type elektrische auto).

Transitie naar elektrisch rijden

De hard -en softwareoplossingen van BlueMarble Charging vergemakkelijken en versnellen de transitie naar elektrisch rijden. “Door het ontsluiten en het integreren van laadinfrastructuur door middel van slimme technologieën in bestaande omgevingen, leveren wij een belangrijke bijdrage aan de transitie naar elektrisch rijden,” aldus Van de Vegte.

Onze partners