HALLO AMSTERDAM! HET IS TIJD VOOR ZONNE-ENERGIE!

Hello Sunshine helpt je onafhankelijk in elke fase de juiste beslissing te nemen.

Amsterdam zet zonne-energie bovenaan op de agenda. De Amsterdamse Zoncoalitie is een grootse campagne gestart om zonne-energie onder de aandacht te brengen. De campagne www.hellosunshine.amsterdam, richt zich op burgers met en zonder dak én op vastgoedeigenaren met panden in de hoofdstad. De doelstelling: iedereen in Amsterdam profiteert van zonne-energie.

Hello Sunshine heeft een missie, een essentiële. Amsterdam wordt de zonnigste stad van Nederland. Of het nu gaat om één paneel thuis of duizenden op een groot dak. Hello Sunshine verbindt aanbieders, initiatiefnemers en gebruikers van zonne-energie. “We informeren over de stappen die je kunt nemen om zonne-energie op bedrijfspanden, scholen of supermarkten te realiseren,” verduidelijkt projectleider Alex Muhring. “We brengen je op de hoogte van subsidies en keuzemogelijkheden en geven voorbeelden van voorlopers. Met een quickscan van je dak en links naar alle bestaande initiatieven maken we het zo makkelijk mogelijk voor je.“

HALLO AMSTERDAM HET IS TIJD VOOR ZONNE-ENERGIE 1

“Zonnepanelen zijn op vrijwel ieder dak een goed idee”

Winst op alle fronten: betere leefomgeving én financieel rendement

Muhring ziet hoe hard de transitie al gaat. Toch kunnen we met z’n allen nog veel meer doen. “Vooral op het gebied van de grotere daken, zijn er nog veel meters te maken, zoals de Amsterdamse brandweer die al haar panden vol wil leggen met zonnepanelen. Inmiddels hebben we contact met de assetmanagers van de grootste vastgoedportefeuilles en de gemeente Amsterdam heeft ons vijftig panden toevertrouwd. Als wij de top 100 grootste daken in Amsterdam vol leggen met zonnepanelen, praat je over 840 duizend zonnepanelen: voor elke Amsterdammer 1. Dit betekent winst op alle fronten: een betere leefomgeving in de stad en rendement voor vastgoedeigenaar en Amsterdammer.”

Onafhankelijk platform

De Amsterdamse Zoncoalitie kan rekenen op de steun van vijftien vooraanstaande ambassadeurs, organisaties zoals de RAI, Amsterdam Arena, GVB en Het Marnix die al ervaring hebben met zonne-energie. De Zoncoalitie is een vereniging met een open structuur. “Onze 27 onafhankelijke leden stellen hun kennis en ervaring beschikbaar met als doel: zonne-energie voor elke Amsterdammer. Dat is waar we het voor doen,” aldus Muhring.

Wil je ook je paneel bijdragen en profiteren van zonne-energie? Doe dan de quickscan van jouw dak of meld je aan op het deelplatform.

HALLO AMSTERDAM HET IS TIJD VOOR ZONNE-ENERGIE 2

Onze partners