Het Groningse bedrijf vanAfval bv heeft zich als hoofdsponsor verbonden aan de theaterproductie ‘Wubbo’s last Words: Save the Earth’

De theatershow met Jörgen Raymann in de hoofdrol, speelt in 30 theaters in Nederland. De aansprekende productie is gebaseerd op de duurzaamheidsdromen van Wubbo Ockels en vestigt daar op een muzikale, originele maar vooral humoristische manier de aandacht op. vanAfval ziet een mooie overeenkomst met haar eigen ambities: bijdragen aan een duurzame, circulaire economie.

Het Groningse bedrijf vanAfval bv heeft zich als hoofdsponsor verbonden aan de theaterproductie Wubbos last Words Save the Earth

Directeur Henk Alssema: “vanAfval ondersteunt op deze manier de ambitie van een groep mooie creatieve mensen met durf die al hun passie stoppen in dit hartverwarmende project. Deze kenmerken zitten ook in ons DNA, we werken met lef, creativiteit en enthousiasme aan een betere wereld. Save the Earth past daar perfect bij!”.

vanAfval start op 6 juli, niet toevallig de dag van de première, officieel haar activiteiten. Het veelal laagwaardige plastic afval dat gemeenten met hun bewoners inzamelen, vormt de grondstof voor mooie en zinvolle producten. Straatmeubilair als picknicktafels, banken, afvalbakken en bloembakken maar ook lantaarnpalen vinden hun weg terug naar diezelfde gemeenten, met werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een prachtig voorbeeld van circulaire economie: waarde creëren op zowel economisch, ecologisch als sociaal vlak.

Alssema: “binnenkort gaan we alle gemeenten in Nederland benaderen en uitnodigen voor de theatershows in hun regio. Dit om ze kennis te laten maken met onze plannen; we gaan ze helpen om hun circulaire beleid om te zetten naar praktijk. De show is daarbij een mooie springplank want beide organisaties zetten hiervoor hun kennis en netwerk in."

Save the Earth is zeer verguld met het vertrouwen van vanAfval in de ambities van de show en trots dat op deze wijze de dromen van Wubbo Ockels nog meer diepgang krijgen. Producent George Ongkiehong: “onze vernieuwende theatershow gaat over duurzaamheid en bewustzijn. Een bedrijf als vanAfval geeft precies daarin het goede voorbeeld en steekt zijn nek uit. Een perfectere match is nauwelijks denkbaar!”.

Kijk hier wanneer deze voorstelling bij jou in de buurt is

Onze partners