Hoe kan jouw kantoor duurzaam worden?

Veel bedrijven zijn bezig om hun kantoor duurzamer te maken. Dit kunnen maatregelen zijn op het gebied van energieverbruik, het gebruik van duurzamere materialen of het kritisch onder de loep nemen van toeleveranciers. In de meeste gevallen kun je voor elk facet in jouw bedrijfsvoering wel een groen alternatief vinden, waardoor jouw bedrijf duurzamer wordt. 

Het verduurzamen van je kantoor heeft een positief effect op het milieu, maar kent nog meer voordelen. Je kunt bijvoorbeeld besparen op je bedrijfskosten. Zoals je energierekening, maar denk ook aan personeelskosten. Verduurzamen leidt vaak tot minder ziekteverzuim.

Daarnaast draagt verduurzamen bij aan het groene imago van jouw bedrijf. Klanten zullen zich sneller bij jou aansluiten. Veel mensen nemen tegenwoordig een verantwoorde en bewuste keuze als het gaat om de producten die ze kopen en voor welke dienstverlening ze kiezen. Partners in het bedrijfsleven of in de dienstverlening zullen het aantrekkelijker vinden om zaken met je te doen omdat zakendoen met een duurzame partner ook weer bijdraagt aan hun eigen manier van duurzaam ondernemen. 

We geven jou 3 tips voor een duurzamer kantoor:

1.    Gebruik minder papier

Het printen van documenten kan vaak veel duurzamer op kantoor. Zo kun je standaard overgaan op dubbelzijdig printen. Dit scheelt niet alleen heel veel papier maar ook in de kosten. Gemiddeld zitten er 8.000 velletjes papier in een boom, zo kun je op jaarbasis goed bekijken hoeveel bomen je hebt bespaard.

2.    Check jouw wagenpark

Elk bedrijf gaat anders om met de mobiliteit van hun medewerkers. Dit is erg afhankelijk van het aantal medewerkers en de branche waarin het bedrijf actief is. Toch kun je zaken als carpoolen, het gebruik van elektrische auto’s of het inzetten van deelauto’s stimuleren richting medewerkers. Ook hier geldt dat dit een behoorlijke kostenbesparing kan opleveren.

3.    Gebruik duurzame producten op kantoor

Van tweedehands bureaustoelen tot gerecyclede koffiebekers, van duurzame vloerbedekking tot led-verlichting. Er zijn ook op jouw kantoor, genoeg producten te vinden die duurzamer kunnen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor nieuwe bamboe jaloezieen, deze geven niet alleen een natuurlijke uitstraling aan jouw kantoor, maar ze gaan ook erg lang mee.

Je kunt nog veel meer tips bedenken om jouw kantoor duurzamer te maken. Wees vooral creatief!

Onze partners