Hogeschool Viaa gaat van energielabel G naar A+

Samenwerking met BAM ondertekent op Dag van de Duurzaamheid.

Het gebouw van Hogeschool Viaa aan Park de Wezenlanden in Zwolle renoveert én het wordt duurzamer. De duurzaamheid komt tot uiting in het energielabel wat al voor veel woonhuizen gewoon is, maar voor openbare gebouwen nog niet gebruikelijk. Hogeschool Viaa gaat van energielabel G naar A+. Dinsdag 10 oktober, Dag van de Duurzaamheid werd de samenwerking met BAM die de installatie doet van onder andere de zonnepanelen en warmte-koude-opslag (WKO) officieel bevestigd. Dit officiële moment werd ondersteund met allerlei activiteiten voor medewerkers en studenten, zoals een 'ugly sweater' verkiezing, een modeshow met duurzame kleding en een duurzame markt waar lokale ondernemers uit Zwolle zich presenteerden.

Hogeschool Viaa gaat van energielabel G naar A afbeelding1

Dinsdag 10 oktober, Dag van de Duurzaamheid, werd door Hogeschool Viaa aangegrepen om medewerkers en studenten meer te vertellen over het duurzame aspect van de renovatie. "Met de nieuwe gevel, een warmte-koude-opslag en zonnepanelen gaan we met ons gebouw van energielabel G naar energielabel A+”, vertelt de heer Jonker, facilitair directeur van Hogeschool Viaa. "Dit is zo'n bijzonder grote stap vooruit dat het Energiefonds dit volledig subsidieert. Heel uitzonderlijk!" In BAM vond Viaa de partner op gebied van duurzaamheid.

Viaa vindt het belangrijk dat medewerkers en studenten van de Hogeschool zelf ook bewust zijn van hun mogelijkheden op gebied van duurzaamheid. Daarom riepen ze iedereen op om in een 'ugly sweater' naar school te komen. Een jury onder leiding van Dorine Putman, ambassadeur van het Energiefonds, beoordeelden de truien. Jonker zegt: "Het is een creatieve manier om mensen aan het denken te zetten. Door een warme trui kan de verwarming weer een graadje lager en zo bespaar je energie. We hebben een visie document op duurzaamheid als Hogeschool, en het is de kunst om dat te vertalen naar concrete acties."

Hogeschool Viaa gaat van energielabel G naar A afbeelding2

Over Energiefonds Overijssel

Energiefonds Overijssel is een fonds dat de provincie Overijssel inzet om haar doelstelling van nieuwe energie te realiseren. In 2023 moet 20% van het Overijsselse energieverbruik van duurzame bronnen komen. Het fonds richt zich op ondernemers, woningbouwcorporaties en andere maatschappelijke organisaties.

Kijk voor meer informatie over Energiefonds Overijssel op www.energiefondsoverijssel.nl

Onze partners