InMotion – The road to Le Mans

Op woensdag 1 maart 2017 hebben we samen met de deelnemers van de Hansa Green Tour de Automotive Campus in Helmond bezocht. Op deze Automotive Campus is een geweldig project gaande, genaamd InMotion.
We willen dit graag met jullie delen!

InMotion  The road to Le Mans1

InMotion is een studententeam dat in 2012 is opgericht met als ultiem doel om deel te gaan nemen aan de 24 uur van Le Mans in Frankrijk, de meest prestigieuze endurance race ter wereld. Met jaarlijks meer dan 300.000 toeschouwers en meer dan 56 auto's op de baan is dit één van de grootste race evenementen ter wereld. De klasse waarin wij deel gaan nemen wordt 'Garage 56' genoemd. Dit is een relatief nieuwe klasse - het bestaat sinds 2013 - die openstaat voor experimentele nieuwe technologieën en innovaties. Jaarlijks mag hier één team aan deelnemen, waarbij slechts aan de veiligheidsreglementen hoeft te worden voldaan. Hierdoor krijg je bijna volledige vrijheid op technisch vlak: alle innovaties zijn mogelijk. Denk daarbij aan een elektrische aandrijving, actieve aerodynamica en een actieve ophanging wat resulteert in uitzonderlijke prestaties.

InMotion  The road to Le Mans2

Om dit te bereiken is in september 2014 de research, engineering en constructie begonnen van een volledig elektrisch testplatform, de IM/e. Deze eerste raceauto heeft een gewicht van slechts 550 kg en een vermogen van 544 pk. Hierdoor komt de topsnelheid op 285 kilometer per uur te liggen. Deze auto zal fungeren als testauto voor verschillende systemen en technologieën die we willen gaan toepassen op grotere schaal in onze tweede, uiteindelijke, Le Mans racer. Naast de functie als testauto zullen we met deze raceauto ook het elektrisch ronderecord op onder andere Circuit Zandvoort en het Duitse circuit Nordschleife gaan verbreken. Dit met onze coureurs Jan Lammers, Xavier Maassen en Nick Catsburg.

Meer informatie over InMotion vind je op hun website >>

Onze partners