Je kantoor duurzamer maken

Het verduurzamen van je kantoor vraagt veel veranderingen. Deze veranderingen kunnen in het begin tijdrovend lijken, maar ze zijn eigenlijk vrij eenvoudig aan te brengen. Heb je bijvoorbeeld een desktopcomputer met een lcd-scherm en een toetsenbord eraan, dan zet je de monitor gemakkelijk uit als je een dagje weggaat. Als je printer een optie heeft om minder inkt te gebruiken, maak dan gebruik van deze functie. Als je je kantoorruimte wilt verbouwen, maar je wilt ook niet veel uitgeven, koop dan tweedehands kantoormeubelen in plaats van nieuwe. Dit zijn slechts enkele manieren om je kantoorruimte duurzamer en milieuvriendelijker te maken.

Gebruik tweedehands kantoormeubilair

Gebruikte kantoormeubelen zijn een geweldige manier om geld te besparen en het is ook goed voor het milieu. Als je tweedehands meubilair op je kantoor gebruikt, help je het afval te verminderen en materialen te hergebruiken die anders zouden worden weggegooid. Daarnaast is tweedehands kantoormeubilair vaak in goede staat. Hierdoor is deze optie voordeliger dan het kopen van nieuwe artikelen uit de winkel. Ze voegen ook stijl en karakter toe aan je werkruimte. Dit juiste meubels zullen de productiviteit van je werknemers verhogen.

Maak meer gebruik van natuurlijk licht

Naast de esthetische voordelen van natuurlijk licht, heeft het ook een positieve invloed op de duurzaamheid van je kantoor. Je kunt minder geld uitgeven aan energierekeningen als je gebruik maakt van natuurlijk licht.. Natuurlijk licht is gratis, dus je hoeft er niet voor te betalen. Dit betekent ook dat je minder stroom verbruikt dan wanneer je overdag kunstlicht aan zou hebben. Omdat steeds meer mensen zich bewust worden van hun impact op het milieu, kan het gebruik van natuurlijk licht helpen de ecologische voetafdruk van een kantoor te verkleinen door onnodig energieverbruik te elimineren.

Zet je computer uit

Het is verleidelijk om je computer de hele dag aan te laten staan. Sommige mensen zetten deze zelfs nooit uit, ook niet in de nacht of in het weekend. Dit is echter zonde van de energie. Schakel in plaats daarvan je computer uit als je klaar bent met het gebruik of zet deze in ieder geval in de slaapstand. Dit zal nog steeds elektriciteit verbruiken, maar minder dan een voltijdse werking.

Kies voor recycle tonercartridges

Je moet alle tonercartridges die je in je kantoor of thuis hebt, recyclen. Dit is beter voor het milieu en ook goed voor je portemonnee. Tonercartridges zijn recyclebaar. De meeste fabrikanten accepteren ze terug en recyclen ze op de juiste manier. Je kunt ze dus gemakkelijk inleveren. De meeste lokale recycling centra accepteren deze artikelen ook. Kijk dus welke diensten beschikbaar zijn in je regio voordat je oude cartridges weggooit.

Onze partners