Kies voor groen, en ga zakelijk elektrisch rijden

Zakelijk elektrisch rijden GroeneZaken

Elektrisch vervoer wordt steeds populairder, laadpalen schieten als paddenstoelen uit de grond en e-bikes en elektrische scooters zijn niet meer weg te denken. Ook steeds meer mensen kiezen voor een elektrische auto. Niet alleen voor privégebruik wordt vaker gekozen voor elektrische auto’s, ook zakelijk wordt het steeds aantrekkelijker. Zakelijk elektrisch rijden is niet alleen schoner en zuiniger, het brengt ook een aantal financiële voordelen met zich mee.

Rijd groen en bespaar

Met het rijden van een elektrische auto voor je werk bespaar je veel CO2 uitstoot per jaar. Naast dat het rijden van een elektrische auto goed is voor het milieu, heeft het nog een aantal grote voordelen. Zo zijn volledig elektrische auto’s vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting en van het Bpm (belasting op personenauto’s en motorrijwielen). Dit kan er voor zorgen dat je iedere maand aardig wat kosten kunt besparen. Als je een zakelijke auto ook privé gebruikt is de bijtelling bij een milieuvriendelijke auto lager dan bij andere auto’s. Alle voordelen bij elkaar – schoner, zuiniger en gunstiger voor de belasting – maken dat de investering in een elektrische auto zeer de moeite waard is.

Een goede verzekering

Zodra je overstapt op een elektrische auto wil je natuurlijk ook gelijk de beste verzekering voor je auto afsluiten. Er zijn zoveel autoverzekeringen te vinden, dat het soms lastig kan zijn uit te zoeken wat nou de beste verzekering is. Om de zoektocht naar een autoverzekering een beetje makkelijker te maken kun je de autoverzekering online vergelijken. Door de autoverzekeringen online naast elkaar te zetten zie je snel en eenvoudig welke verzekering het beste bij jouw nieuwe auto past. Stap nu als ondernemer ook over op elektrisch rijden, sluit een goede verzekering af, en profiteer van alle financiële voordelen dat het met zich meebrengt. Daarnaast draag je een steentje bij aan een beter milieu – genoeg redenen om direct over te stappen op een zuinigere en schonere manier van rijden.

Onze partners