Koop gewoon helemaal NIKS op Zero Saturday! 

Dit jaar roept Greenpeace 28 november uit tot Zero Saturday. De zaterdag tussen de koopjesdagen als Singles Day, Black Friday en Cyber Monday is het ultieme moment om eens helemaal niets te kopen. De dag is bedoeld als een fris tegengeluid op al het zinloze koopgeweld en de negatieve gevolgen hiervan op de planeet. 

Anna Schoemakers, directeur Greenpeace Nederland; ‘Ook dit jaar zie je weer allerlei aanbiedingen voorbij komen. Black Friday lijkt nu weken te duren. Alle spullen die je worden aangepraat, hebben een behoorlijk impact op de aarde. Door een dag bewust niks te kopen, maak jij duidelijk dat je alles wil veranderen.’

Zero Saturday is onderdeel van de NIKS campagne van Greenpeace. Een donatie aan Greenpeace die je cadeau kan doen. NIKS is een composteerbaar wit pasje dat gemaakt is van 100 procent aardappelzetmeel. Het is dus 100% afbreekbaar. Stop je het pasje in de grond, dan heb je helemaal niks meer.

Door NIKS te geven of te vragen stel je Greenpeace in staat om in actie te komen voor een eerlijkere, leefbaardere wereld en breng je ietsje minder spullen die wereld in.

NIKS is verkrijgbaar via niks.greenpeace.nl en in de biologische supermarkten van Odin.

Onze partners