KWS gaat voor volledig elektrisch leasewagenpark in 2025

Deze week presenteerde VolkerWessels de aangescherpte duurzaamheidsstrategie met als doel emissievrij in 2030! Als onderdeel van VolkerWessels draagt KWS bij aan deze ambitie en het gezamenlijke doel om duurzaam te ondernemen in de sector.

Door in te zetten op slimme en gerichte maatregelen halen ze op eigen kracht een CO2-reductie van meer dan 70% in 2030. Dit doen zij niet alleen door te investeren in duurzaam materiaal en materieel, maar ook door bijvoorbeeld de elektrificatie van hun wagenpark. Zo bieden ze aan hun personeel vanaf deze maand alleen nog maar elektrische leaseauto’s aan!

Door hun wagenpark te elektrificeren verminderen ze hun CO2-uitstoot aanzienlijk. Zo ontving hun voorman GWW Suleyman Baykara afgelopen maand de nieuwe elektrische Renault Kangoo Express Z.E.. Door de inzet van één elektrische auto besparen ze al snel een uitstoot van 1810 kg CO2 per jaar! En daar blijft het niet bij. Dit is een start richting hun doel: een volledig elektrisch leasewagenpark in 2025.

Gedeelde verantwoordelijkheid

Maar volledig uitstootvrij in 2030 kunnen zij niet alleen. Ze zoeken daarom intensief de samenwerking op met hun opdrachtgevers, regelgevers, de toeleveringsketen, kennisinstellingen en andere partners. Zo zorgen ze er samen voor dat er over acht jaar geen uitstoot meer is van schadelijke broeikasgassen in hun projecten én in hun bedrijfsvoering. KWS is onder andere gecertificeerd op de CO2-prestatieladder en hecht veel waarde aan het structureel verlagen van zijn footprint. Samen emissievrij in 2030!

Onze partners