Lange wachtrij bij eerste veganistische Burger King in Londen

Op 14 maart 2022 werd de Burger King op Leicester Square in Londen volledig veganistisch. Dit betekent dat de fastfoodketen zijn reguliere menu-items vervangt door alle plantaardige producten. De volledig veganistische Burger King-locatie is tot 10 april 2022 open. In deze proefmaand gaat het bedrijf bekijken of er meer permanente vleesvrije locaties worden geopend.

De veganistische locatie zal het grootste plantaardige menu van Burger King tot nu toe bevatten, met de iconische Plant-Based Whopper en Vegan Royale, samen met 23 andere opties, waaronder een kindermenu met aanbiedingen voor junioren. Het menu bevat ook een dubbele vegan cheeseburger met bacon, kipnuggets, chili cheese bites en de nieuw gelanceerde Japans geïnspireerde Vegan Katsu Royale en de Plant-Based Katsu Chilli Whopper.

Vleesloze opties bij Burger King?

Veganistisch vleesmerk The Vegetarian Butcher werkt de afgelopen jaren samen met Burger King om de plantaardige opties op zijn menu's wereldwijd uit te breiden. De samenwerking heeft geleid tot productlanceringen zoals de Whopper Vegetal in Mexico, de Plant-Based Whopper in China en veganistische kipnuggets in Duitsland. Vorig jaar breidde de keten ook zijn Vegan Royale en veganistische kipnuggets uit naar Afrika, en werd daarmee de eerste fastfoodketen die veganistisch gecertificeerd vlees aanbiedt in heel Afrika.

Burger King betrad voor het eerst de plantaardige arena met de lancering van de Impossible Burger op Amerikaanse locaties in 2019. Bij Burger King UK zijn permanente plantaardige opties, zoals de Rebel Whopper, Meatless Nuggets en Vegan Royale, gestaag groeit de laatste jaren. Het doel van het bedrijf is om tegen 2030 een menu aan te bieden dat voor 50 procent plantaardig is.

Meer vleesloze buitenposten

De veganistische Leicester Square-locatie van Burger King is niet de eerste locatie die volledig vleesloos wordt, maar het is misschien wel de eerste die helemaal veganistisch wordt. Vorig jaar toverde de keten één locatie in Spanje een maand lang om tot een vleesvrij paradijs. De buitenpost van Madrid serveerde vegetarische producten, gemaakt in samenwerking met The Vegetarian Butcher, waaronder de Long Vegetal (een plantaardige versie van de Long Chicken, ook wel bekend als een "Chicken Royale"); een plantaardige Whopper; en veganistische kipnuggets.

Een soortgelijke test werd gedaan in Duitsland, waar gedurende een beperkte tijd een volledig vleesloze Burger King-locatie in Keulen werd geopend waar door The Vegetarian Butcher ontwikkelde artikelen werden geserveerd.

Onze partners