LEAP24 opent zijn eerste snellaadstation voor bestel- en vrachtwagens in Almere

LEAP24 opent vandaag officieel zijn eerste snellaadstation in Nederland. Het nieuwe station ligt op het bedrijventerrein Almere Gooisekant. Wethouder Jan Hoek van gemeente Almere en LEAP24-oprichter Pelle Schlichting verzorgen de opening. De nieuwe snellaadpunten zijn ruim ingericht, waardoor ze bij uitstek geschikt zijn voor het opladen van elektrische bestel- en vrachtwagens. 

Het snellaadstation van LEAP24 in Almere telt vier snelladers. Hiermee kunnen elektrische auto’s tot 120 kW per uur opladen. Dat is bijna 10 keer sneller dan bij een openbare laadpaal aan de straat.

Met het oog op bestel- en vrachtwagens zijn de laadplekken extra ruim. Een voertuig van 11 meter lang en 3 meter breed kan makkelijk in één van de vier parkeervakken terecht. Dit laadstation is openbaar toegankelijk en ook personenvoertuigen kunnen in Gooisekant razendsnel opgeladen worden.

Uitbreiding laadpunten

Naast het snellaadstation in Almere wordt er in Geleen en Rotterdam gebouwd aan stations van LEAP24. Het aantal laadpunten voor grote en kleine voertuigen wordt komende jaren flink uitgebreid. In 2026 wil het bedrijf zo’n tweehonderd locaties in Nederland hebben. Zo kunnen niet alleen personenvoertuigen snel weer de weg op, maar straks ook de grotere ‘veelrijdende’ bestelbussen en vrachtwagens.

Op weg naar ZES

27 steden, waaronder Almere, spraken de ambitie uit om voor 2025 zero emissie stadslogistiek (ZES) te hebben. Zo verminderen ze de CO2-uitstoot in steden en verbetert de luchtkwaliteit. Elektrisch rijden past goed binnen die ambitie. Elektrische voertuigen zijn schoon, stil en zuinig waardoor ze bijdragen aan een gezonde en aantrekkelijke leefomgeving. LEAP24 maakt met de snellaadstations het overstappen op elektrisch rijden aantrekkelijker voor wegtransport zoals taxi’s, bestelbussen en vrachtwagens.

Onze partners