LED brengt staalgroothandelaar thyssenkrupp meer comfort en veiligheid

Alle kantoren en magazijnen op de vestigingen Veghel en Zwijndrecht van thyssenkrupp Materials Nederland worden verlicht met LED lampen. In totaal zijn ruim 5.800 lampen vervangen. De LED verlichting maakt de werkplekken prettiger en veiliger, de lampen zorgen bovendien voor een lagere energierekening. Deze keuze is de volgende stap in de duurzaamheidsaanpak van de groothandelaar. In 2015 legde het bedrijf al 13.000 zonnepanelen op de daken van de vestigingen.

Een fijnere en veiliger werkplek met meer en beter licht levert in het magazijn direct een verkleining van het risico op gevaren op. Daarnaast draagt het bij aan een verhoging van de productiviteit; LED verlichting is prettiger voor de mens. In totaal zijn in Veghel en Zwijndrecht 533 LED panelen van 60x60cm aangebracht in plaats van TL gasbuizen, vervangen 201 LED stralers van 175W de gasontladingslampen van 500W en zijn TL gasbuizen door 5.083 LED buizen met externe drivers vervangen. In plaats van 72W verbruiken deze vooraf gedimde LED buizen met externe sturing op 11,50 meter hoogte nu slechts 30W (58% besparing) en is er op veel plekken bijna 600Lux licht op 80cm boven de grond.

Het vervangen van de gasontladingslampen door de LED stralers levert 65% stroombesparing op. Met deze aanpak realiseert thyssenkrupp een grote besparing op haar energiekosten.

LED brengt staalgroothandelaar thyssenkrupp meer comfort en veiligheid
 

LED lamp met grote lichtopbrengst

Gekozen is voor lampen van het Duitse fabrikaat TRiALED, inclusief 10 jaar garantie. Ook de mogelijke vervangingskosten worden vergoed indien binnen de garantietermijn toch een systeem defect raakt. Voor dit type LED lampen is naast het energiezuinige aspect ook gekozen omdat deze een grote lichtopbrengst hebben op de werkvloer die zich in de magazijnen 11,50 meter lager bevindt. De TRiALED LED buizen met externe drivers en LED stralers kunnen deze afstand goed overbruggen, wat vrij uniek is.

thyssenkrupp heeft de verlichting vooraf uitgebreid getest op de werkvloer. Omdat de lampen dimbaar zijn, is onderzocht welke wattagestanden de beste resultaten hebben. De firma Triple-a-Led heeft de lampen geleverd en in de avonden en weekends geïnstalleerd om de productie van het bedrijf niet te belasten.

Duurzaamheidsaanpak

Sinds medio 2015 wekt thyssenkrupp Materials Nederland het grootste deel van haar energiebehoefte op met zonnepanelen. Samen met de keuze om voor alle overige vestigingen 100% groene stroom te gebruiken, was dit de eerste grote stap om duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. De vervanging van alle lichtbronnen is de volgende, logische stap.

Over thyssenkrupp Materials Nederland

Met een compleet assortiment, het uitgebreide pakket bewerkingen en de grote voorraden in eigen land en de centrale magazijnen in Duitsland, is thyssenkrupp Materials Nederland de logische keuze voor de Nederlandse metaalverwerkende industrie. Het bedrijf heeft zeven verkooppunten in Nederland en beschikt over een totaal magazijnoppervlakte van ca. 64.000 m². thyssenkrupp Materials Nederland is onderdeel van thyssenkrupp AG, dat meerdere productiefaciliteiten van staal, RVS en aluminium wereldwijd heeft en gevestigd is in ongeveer 70 landen. Er werken circa 150.000 mensen. Kijk voor meer informatie op www.tkmn.nl, twitter: ThyssenKrupp_MN.

Onze partners