Inspirerende scheurkalender met plantaardige recepten

Lekker plantaardig, want eten zonder vlees, vis, eieren en zuivel is echt geweldig lekker! Dat willen we laten zien. Met een scheurkalender met 260 diverse vegan recepten wil uitgeverij Woordlicht mensen inspireren wat vaker plantaardig te eten.

Ons voedselsysteem moet anders, want het heeft teveel nadelen op sociaal, economisch èn ecologisch vlak. Of zoals Transitiecoalitie Voedsel het verwoordt: we moeten toe naar een landbouw- en voedselsysteem waarin duurzaamheid, circulariteit, gezondheid, transparantie en truecost/trueprice centraal staan. Uitgeverij Woordlicht onderschrijft dit en is daarom lid van deze coalitie.

Plantaardig eten zou wat duurzaamheid betreft weleens een gamechanger kunnen zijn. Plantaardige voeding kost minder grond en water. Door plantaardig te eten, zorg je niet alleen voor een gezonde maaltijd voor het hele gezin, je vermindert bovendien het dierenleed en de uitstoot van broeikasgassen en helpt zo mee aan een betere wereld!

Unieke scheurkalender

Lekker Plantaardig is de allereerste vegan scheurkalender en werd in 2021 voor het eerst uitgebracht. Dat was meteen zo'n succes dat uitgeverij Woordlicht besloot tot een nieuwe uitgave voor 2022. Half oktober rollen de eerste exemplaren van de pers.

Vegan recepten

De scheurkalender bevat 260 plantaardige recepten, voorzien van grappige zwartwit tekeningen. Daarnaast vind je elk weekend interessante voedingsweetjes die bijdragen aan je gezondheid en duurzaamheid. Zo leer je welke planten de meeste eiwitten bevatten (handig als je weinig of geen dierlijke producten eet!), leer je meer over powerfood en ontdek je de verschillen tussen probiotica en prebiotica. Lekker Plantaardig bied je daarmee niet alleen gezonde, lekkere en duurzame recepten, maar ook algemene informatie over gezonde voeding.

Vegan uit eten

Sinds dit jaar is er een samenwerking met Nederlandse restaurants, lunchrooms en eetcafé's die plantaardige gerechten serveren. Van alle recepten in Lekker Plantaardig is 15% afkomstig van professionele koks.

De horecagelegenheden die plantaardige voeding serveren, zijn ook vertegenwoordigd op www.lekkerplantaardig.nl. Sinds 20 september is hier een zoekfunctie zichtbaar waar liefhebbers van gerechten zonder vlees, vis en zuivel horecagelegenheden bij hun in de buurt kunnen vinden die dergelijke maaltijden serveren. Want je hebt niet altijd tijd of zin om te koken en het is natuurlijk leuk te proeven hoe het eigenlijk hoort te smaken. ;-) Dit bestand wordt continu aangevuld en geactualiseerd.

Kennismaking met plantaardige voeding

Lekker Plantaardig wil geen verboden opleggen, maar uitdagen. De recepten zijn inspirerend voor ervaren vegetariërs en veganisten, maar zeker ook handig voor mensen die vlees en vis af en toe willen afwisselen met een lekkere plantaardige maaltijd. Lekker Plantaardig laat de lezer op een laagdrempelige manier kennismaken met veganistische voeding en een gezonde levensstijl.

Duurzame kalender

De recepten zonder dierlijke ingrediënten zijn heel gevarieerd. In de kalender staan recepten voor uiteenlopende gerechten en dranken. Soepen, taarten, salades, oven- en bijgerechten, you name it! De vele lekkere recepten zijn niet alleen duurzaam omdat ze geen vis, vlees of andere dierlijke ingrediënten bevatten, ze zijn ook afgestemd op de Nederlandse moestuinen. Zo komen de meeste ingrediënten uit Nederland en zijn er zoveel mogelijk groenten en fruit uit het seizoen gekozen.

De scheurkalender is CO2-neutraal geproduceerd door inkoop van Europese groene stroom en compensatie van de resterende CO2-uitstoot. De omslag is van papier uit verantwoord beheerde bossen en productieafval van papier en karton wordt aangeboden voor recycling.

Leuk als geschenk

Deze eerste vegan scheurkalender is erg leuk om cadeau te doen aan familie en vrienden, als relatiegeschenk of als kerst-/eindejaarsgeschenk.

Voor bestellingen biedt Woordlicht de kortingscode groenezaken15 waarmee je 15% korting krijgt in de webshop.

Voor meer dan 25 exemplaren geldt een staffelkorting van 25%. Hiervoor kun je contact opnemen met Chantal Overgaauw, contact@woordlicht.nl.

Kenmerken scheurkalender:

  • ISBN/EAN: 978-90-829731-3-6
  • NUR-code: 014
  • Formaten: 18 x 13,1 x 2,7 cm
  • Gewicht: 342 gram

Onze partners