Lidl gaat elektrische auto aanbieden

Lidl heeft de elektrische auto vanaf het begin omarmt door gratis oplaadstations aan te bieden op de parkeerplaatsen van hun supermarkten. En die zijn zo succesvol dat de Duitse keten zich genoodzaakt zag om het vermogen van die laadpalen terug te brengen van 50 naar 25 kW.

Nu gaat Lidl nog een stapje verder. In Duitsland gaat de supermarktketen nu ook een elektrische auto aanbieden. Je kan de zogenaamde Elaris Finn huren (222 euro per maand) of kopen (20.330 euro). In Duitsland kon je al eerder auto's leasen via Lidl.

Zotye Zhima E30

De Elaris Finn die Lidl gaat verhuren en verkopen, baseert zich op de Zotye Zhima E30. Dat is een elektrische auto die slechts 2,87 meter lang is en niet meer dan twee zitplaatsen telt. De eletromotor is 48 pk sterk en belooft een topsnelheid van 115 km/u. Het batterijpakket heeft een capaciteit van 32 kWh, wat zich vertaalt in een actieradius van 200 kilometer.

De Elaris Finn/Zotye Zhima E30 kan laden tot 30 kW. Aan een laadpaal van Lidl volstaan een uurtje om de accu's weer in optima forma te brengen. Aan een klassiek stopcontact duurt dit ongeveer 5 uren.

Onze partners