Lucid Air wordt snelst oplaadbare elektrische voertuig met 900V+ technologie

De nieuwe auto krijgt een laadsnelheid tot 32 kilometer per minuut

Lucid Motors, het autobedrijf dat met zijn vooruitstrevende, luxe elektrische voertuigen (EV's) een nieuwe standaard voor duurzaam transport wil zetten, kondigde vandaag aan dat de Lucid Air het snelst oplaadbare elektrische voertuig ooit zal zijn met een oplaadsnelheid tot 1.930+ kilometer per uur. Dat komt neer op 32 kilometer per minuut.

Deze nieuwe norm voor de laadsnelheid is mogelijk dankzij de hoge 900V+technologie, de speciaal ontwikkelde lithium-ion-accucellen, een zeer geavanceerd accu- en thermisch managementsysteem en de opzienbarende efficiëntie van de aandrijflijn van de Lucid Air.

De laadsnelheid is niet het enige waarmee de Lucid Air een nieuwe standaard zet. Vorige week maakte Lucid Motors bekend dat de nieuwe auto maar liefst 832 kilometer kan rijden op één volle accu. Dit is de grootste actieradius die een elektrische auto tot nu toe heeft behaald. 

De eerste productieversie van de Lucid Air wordt op 10 september 2020 middels een digitale tentoonstelling onthuld.

Over Lucid Motors

Het is Lucid’s missie om mensen te inspireren om duurzaam transport te adopteren. Dit doen ze door nieuwe elektrische voertuigen te ontwikkelen waarbij de menselijke ervaring centraal staat. De eerste auto die het bedrijf op de markt brengt is de Lucid Air, een state-of-the-art luxe sedan met een door California geïnspireerd design, en een bewezen race-technologie. De auto heeft een gemiddelde grootte, doch een luxe en ruim interieur, en behaalt een snelheid van meer dan 95 kilometer per uur binnen 2,5 seconden. De eerste auto’s, die worden geproduceerd in Lucid’s nieuwe fabriek in Casa Grande, Arizona, zijn beschikbaar vanaf begin 2021.

Onze partners