Maak van jouw thuiswerkplek een duurzame thuiswerkplek!

Door het thuiswerken van de afgelopen tijd is de aandacht voor een duurzaam kantoor helaas een beetje verloren gegaan. Echter biedt het thuiskantoor ook veel mogelijkheden om duurzamer te kunnen werken. Benieuwd hoe je jouw duurzame thuiswerkplek realiseert? Lees dan snel verder!

Hoe creëer je een duurzame thuiswerkplek? 

Allereerst is het belangrijk om de ruimte te bepalen waarin jij wilt gaan werken. Het is namelijk belangrijk dat de ruimte goed geïsoleerd is en dat er voldoende natuurlijk licht naar binnen schijnt. Deze aspecten zorgen ervoor dat er niet te veel warmte en energie verloren gaat en dat je niet de hele dag stroom hoeft te gebruiken voor lampen. Dit zorgt al voor een grote stap richting een duurzame thuiswerkplek!

De ruimte moet natuurlijk ook gevuld worden met kantoormeubilair om het je thuiswerkplek te maken. Voor het thuiswerkmeubilair is het belangrijk om ergonomisch meubilair te kiezen, aangezien je hier op langer termijn lichamelijke klachten mee kunt voorkomen. Daarnaast gaat het jarenlang mee, dus een goede investering!

Minder afval & papier

Thuiswerken is het perfecte moment om papierloos te gaan werken. Zo zorg je niet alleen voor een schoon bureau, maar bespaar je ook veel papier. Sla je documenten gemakkelijk op in een Drive of Cloud service en je collega’s kunnen gemakkelijk bij de bestanden. Naast het gebruik van minder papier zal je waarschijnlijk ook weinig tot geen afval hebben. Heb je dit wel? Kies er dan voor om het afval te scheiden en recyclen!

Heb jij al een duurzame thuiswerkplek?

Na het lezen van dit artikel weet je waar je op moet letten bij het realiseren van je eigen duurzame thuiswerkplek. Naast de ruimte, het thuiswerkmeubilair en de hoeveelheid afval kun je natuurlijk je thuiswerkplek ook nog een boost geven door planten in de ruimte te zetten. Niet alles hoeft tegelijk, een kleine stap richting duurzaamheid is al erg belangrijk en zoals je hebt kunnen lezen hoeft het helemaal niet moeilijk te zijn!

Onze partners