Matchbox betreedt nu ook het elektrische tijdperk

Vrijwel elke autoliefhebber ter wereld heeft waarschijnlijk hun liefde voor auto's aangewakkerd door te spelen met Matchbox- of HotWheels-speelgoed. De kleine, betaalbare miniatuurauto's van deze bedrijven zorgen al generaties lang voor autoliefhebbers. En nu lanceert Matchbox een nieuwe speelgoedlijn om kinderen bewust te maken van de milieu-impact van autorijden.

Om deze aanval in te leiden, heeft Matchbox de Tesla Roadster van de volgende generatie geselecteerd als de pionier van zijn nieuwe speelgoedlijn. De miniatuur Roadster is gemaakt van 99% gerecycled materiaal, waardoor het een zeer milieubewust product is. Het voertuig wordt zelfs geleverd in een speciale FSC-gecertificeerde doos met enkele belangrijke voordelen van elektrische voertuigen.

Uiteindelijk zal de Tesla Roadster worden vergezeld door Matchbox-versies van duurzame auto's van bedrijven als Nissan, Toyota en BMW. Matchbox staat ook klaar om accessoires voor zijn nieuwe speelgoedassortiment te lanceren in de vorm van verkleinde EV-laadstations. Dit product, dat later dit jaar op de markt zou moeten komen, zou uiteindelijk een geschikte vervanger zijn voor de Matchbox tankstationsets die tot nu toe verkrijgbaar waren.

In een verklaring aan Reuters merkte Nuria Alonso, hoofd van Matchbox-marketing voor EMEA, op dat het bedrijf met Tesla wilde samenwerken als een manier om kinderen te inspireren om duurzaam vervoer te omarmen en eraan gewend te raken. De lancering van de nieuwe lijn voertuigen maakt deel uit van een aanstaande revisie in Groot-Brittannië en Europa bij Matchbox, dat eigendom is van speelgoedgigant Mattel.

“We onthullen een conceptauto, net zoals de echte auto-industrie dat doet. We wilden met Tesla samenwerken om kinderen te inspireren als de toekomstige chauffeurs van morgen. We denken dat hun ouders het geweldig zullen vinden om te zien hoe hun kinderen spelen met auto's die het milieubewustzijn stimuleren, zoals elektrische auto's, ”zei Alonso.

Onze partners